Het bedrijf van Jeroen Bot staat al 25 jaar bekend om zijn RVS maatwerk voor horecainstallaties. ’Bij mij stroomt er frituurvet door m’n aderen’’, grapt Jeroen. De Bodegraver zit al 30 jaar in het vak en richtte in 2021 De Bakwandenfabriek op. De naam verklapt het al: het bedrijf maakt én levert bakwanden aan horecabedrijven. En dat gaat niet onopgemerkt! Met aan zijn zijde zijn steun en toeverlaat Annemiek Oskam vormen ze een gouden duo.
Sinds kort is er naast de horeca en cafetaria’s ook de visbranche bijgekomen, en mag de Bodegraafse ondernemer ook verschillende vis & horecabedrijven voorzien van duurzame maatwerk installaties.
‘’We werken al een poos met cafetaria’s en restaurants. Vanuit daar ontdekten we een mogelijk bruggetje richting de visbranche. Er zat alleen één feit in de weg: onder visboeren leek de ongeschreven regel te bestaan om allemaal voor apparatuur van hetzelfde, bekende merk te kiezen. Dat maakt het een stugge markt om tussen te komen’’, legt Jeroen uit.
Toch ging Jeroen deze uitdaging volop aan. Afgelopen 7 oktober presenteerde De Bakwandenfabriek zich voor het eerst op de Visbeurs in Spakenburg. ‘’Eerder woonden we beurzen als Gastvrij Rotterdam en Horecava bij. We wisten dus wat ons te doen stond. Met 4 man mochten we laten zien wat we in huis hadden.’’
Jeroen weet mensen te overtuigen met zijn duurzame systemen. ‘’Ons concept zorgt voor een gasbesparing van 50% en dat de olie door ons unieke ontwerp 100% langer mee gaat dan bij andere bakwanden. Wat een forse besparing te weeg brengt voor het milieu en de portemonnee van de ondernemer.
Jeroens innovatieve instelling loont. ‘’De langste viskraam van het land is voorzien van onze bakwanden. Dat is natuurlijk een eer! Na de beurs is het balletje verder gaan rollen. We hopen binnenkort nieuwe bedrijven te mogen verwelkomen op onze locatie voor het proefbakken!’’