ESTO winnaar van duel tegen WDS in sportief duel, nu finale tegen Rohda

Voor de ReBo Trofee speelde ESTO dinsdagavond een thuiswedstrijd tegen WDS uit Driebruggen. De wedstrijd ging van start in een zomerregentje en een lekkere temperatuur. ESTO had een vollere bank dan WDS en wisselde enkele keren bijna het halve team. WDS leek conditioneel beter op orde maar dat kon het grote klasse verschil tussen beide ploegen niet compenseren.

Een snel doelpunt.

Al snel na de aftrap lag het eerste doelpunt voor ESTO in het net. Vanwege wat slordigheden aan Driebrugse kant stond het na een haf uurtje 4-0 en leek de thuisploeg af te steven op een monsterzege maar dat gebeurde niet. Kort voor de rust maakte WDS zelfs een prachtig doelpunt met een steekpass door het hart van de ESTOverdediging. Met een 4-1 stand konden de heren even aan de thee uitblazen.

Compact verdedigen door WDS

Na de rust moesten beide ploegen weer even op gang komen. ESTO deed dat door veel balbezit en hield dat vol tot het laatst fluitsignaal. WDS werd op aanwijzigingen van hun trainer gedwongen het speelveld klein en compact te houden. Dat deden ze goed en daarmee lukte het redelijk om de tegenstander van zich af te houden. Daarnaast nog met enkele snelle counter voor het doel van ESTO te komen. Uiteindelijk vielen er nog twee doelpunten voor ESTO en was de eindstand 6-1.

Zaterdag voetbalfeest bij ESTO.

Dan wordt de strijd om de ReBo Trofee voortgezet op het ESTOcomplex aan de kievitsheuvel. Tijdens deze finaledag spelen RVC’33 en WDS om de 3e/4e plaats. De wedstrijd begint om 11.30 uur. Net als vorig jaar staan ESTO en Rohda’76 tegenover elkaar in de finale. Die staat gepland om 14.30 uur.