Wedstrijdverslagen H1 en D1 VSTS

Hieronder wedstrijdverslagen van H1 en D1 VSTS.

VSTS Heren 1 geeft wedstrijd weg

Schoonhoven – zaterdag 20 februari speelde Kraan & Roos VSTS H1 tegen DOS H1. De wedstrijd werd om 18:00 uur gespeeld in sporthal de Meent.

De thuiswedstrijd werd van DOS verloren en Heren 1 stond er dan ook op gebrand sportieve revanche te nemen. VSTS H1 startte de wedstrijd aardig en de teams liepen gelijk op. Richting het einde van de set pakte VSTS de voorsprong en de eerste set werd zakelijk met 21-25 gewonnen.

Dit was een aardige klap voor DOS en in combinatie met een sterke blokkering van VSTS maakte DOS de tweede set geen kans. Met een stand van 21-25 kreeg de tegenstander meer dat waar ze recht op hadden. Met een 0-2 voorsprong de derde set in gaan is ideaal, zou je zeggen, Heren 1 had hier helaas veel moeite mee.

De derde set werd een kantelpunt in de wedstrijd, VSTS gaf het spel weg en de druk kwam op het team te liggen. Dit werd H1 te veel en de derde set ging kansloos verloren 25-11. Dat de vierde set beter zou gaan was bijna van zelfsprekend, helaas ging de vierde set door wederom slap spel van Kraan & Roos VSTS naar DOS en de tussenstand was 2-2.

Dit betekent een beslissende vijfde set. VSTS heeft dit seizoen een stoplicht verhouding met de vijfde set en het stoplicht stond dit keer duidelijk op rood. DOS pakte de winnende lijn van de derde en vierde set door en VSTS verloor de wedstrijd met 3-2.

De volgende thuiswedstrijd van VSTS H1 is zaterdag 27 februari om 16:30 thuis in de Sporthoeve.

‘VSTS dames 1 pakt volledige winst bij Shot’

Afgelopen zaterdag reisden de dames af naar Culemborg om de strijd aan te gaan tegen VC Shot D1. De thuiswedstrijd verliep niet erg gemakkelijk maar werd wel gewonnen.

Door de voorjaarsvakantie en daardoor dus de wintersport die erg aantrekkelijk is, kon er geen beroep worden gedaan op Esther van der Beek op het midden, dus Carolien Verleun en Marianne Polderdijk vanuit het tweede damesteam sloten aan ter versterking en Sam van Schaijk vanuit de jeugd.

Annemarieke Zwaneveld vervulde de liberorol aangezien Anita Michalek nog geblesseerd is aan haar enkel.

Judith Terpstra begon de wedstrijd en met haar Elvira Duiven en Krystel Termorshuizen op de passer-loperposities, Mirjam van der Kruk en Carolien Verleun op het midden, Karin Klein op de diagonaal en Annemarieke Zwaneveld dus als libero.

VSTS startte slap aan de wedstrijd en keek snel tegen een 5-0 achterstand aan.

Pas na een serviceserie van Krystel Termorshuizen kwamen de Bodegraafsen qua stand weer wat dichterbij. De servicedruk werd vastgehouden en de achterstand werd omgebogen naar een voorsprong waar Shot met nog twee time-outs op 11-16 en 20-22 verandering in probeerde te brengen. Ook Jacky de Graaf kwam op een stand van 18-21 in het veld en sprokkelde haar puntjes binnen. VSTS was doortastend en sleepte de setwinst binnen met 22-25.

Evelien Haaksman was ook aan het eind van set één binnen de lijnen gekomen en startte met dezelfde zes dames de tweede set. Ook deze set verliep wisselvallig maar er kwam wat meer scherpte in het spel van VSTS. Het werd spannend en op een stand van 22-23 kwam Judith Terpstra weer terug in het veld en zorgde er met haar service voor dat ook deze set in het voordeel van VSTS werd afgesloten met 22-25.

De derde set werd er eindelijk gestart met een voorsprong voor de Bodegraafse formatie, die graag wilden laten zien waarom zij een stukje hoger op de ranglijst staan.

Dit kwam goed tot uiting, Jacky de Graaf bleef scoren op de diagonaalpositie, de passlijn was in orde zodat Judith Terpstra kon variëren en ook de andere aanvallers pakten hun puntjes mee. Ook Carolien Verleun speelde niet onverdienstelijk en had ook een paar mooie blokkeringsacties en serviceseries. Deze set eindigde met een riante voorsprong, 14-25.

De vierde set leek wel een kopie van set één. De dames van Shot wilden graag nog een puntje in Culemborg houden en hielden deze set ook steeds twee puntjes voorsprong. Boven de twintig werden de ruggen weer gerecht en twee speelsters van Shot vielen geblesseerd uit maar daarna klaarde de Bodegraafsen de klus met een zwaar bevochten 24-26 en gingen alle vijf de punten mee terug naar huis.

Volgende week zaterdag speelt dames 1 wederom een wedstrijd, thuis in de Sporthoeve tegen Haaglanden dames 1.