Tes Schouten benoemd tot ereburger

blank

Bij de publiekshuldiging van zwemster Tes Schouten, tijdens de Najaarsmarkt, heeft burgemeester Michiel Grauss haar verrast met het ereburgerschap van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

blank


Iedereen heeft afgelopen jaar enorm kunnen genieten van de prestaties van de Bodegraafse zwemster. In februari werd zij in Doha wereldkampioen op de 200 meter schoolslag. Bij de Olympische Spelen in Parijs won ze op dezelfde afstand de bronzen medaille.

Met deze prestaties heeft Tes de gemeente prachtig op de kaart gezet. Ze is op een bijzondere wijze verdienstelijk voor de gemeenschap van Bodegraven-Reeuwijk. Met haar wereldtitel en haar Olympische medaille heeft ze een buitengewone sportieve prestatie verricht, die op nationaal en zelfs internationaal niveau de bekendheid van Bodegraven-Reeuwijk positief heeft bevorderd.

Als blijk van hoogste waardering en dankbaarheid voor bewezen diensten kende de burgemeester, namens de gemeenteraad, Tes Schouten het ereburgerschap van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk toe.

Foto’s: Esther Noordergraaf

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank