Prima competitiestart ESTO

Na de winst op TAVV (0-2) won ESTO zaterdag ook van Olympia: 3-1. Een tegenstander waartegen ESTO in competitieverband nog nooit gespeeld had. Ondanks dat zij met een prachtig complex vrijwel tegen onze gemeente zijn gesitueerd. De Bodegraafse ploeg was er dan ook op gebrand de punten in huis te houden en dat lukt prima.

De ploeg was energieker en feller in de duels dan haar tegenstander. Olympia kreeg er niet echt vat op en kon bovendien aanvallend nauwelijks dreigend worden. ESTO had dan ook het betere van het spel in de 1e helft. In de 13e minuut werd dat met een doelpunt bevestigd toen Bas van Zoest z’n lengte optimaal benutte door uit een hoekschop binnen te koppen. De nipte 1-0 voorsprong kwam in het 1e bedrijf alleen nog even in gevaar toen Tom Vink in de fout ging. Tot zijn schrik verspeelde hij de bal aan Mohamed Belali. Met slechts een schot in het zijnet kwam de ESTO-goalie goed weg.

Direct na rust vermorste Olympia twee dikke kansen. Mohamed Belali had sowieso moeten scoren, maar hij joeg de bal wild voor open doel naast. In de 64e minuut vergrootte ESTO de voorsprong. Een vrije schop van Yannick Saeijs werd magistraal door Bas van Zoest doorgekopt in de verste hoek: 2-0. Omdat Bas ook in de verdediging een hoofdrol speelde kon hij na afloop eigenlijk gekroond worden tot “man van de wedstrijd”. Toen twee minuten later Jesper den Besten ook nog koppend het Goudse net vond, lag Olympia wel zo’n beetje op de knieën: 3-0. Het werd ook niet spannend toen Marvin Vat in de 77e minuut eveneens met een kopbal Olympia nog een eretreffer bezorgde.

Volgende week speelt ESTO opnieuw een thuiswedstrijd. FC Zoetermeer is dan de tegenstander. Om 14.30 uur wordt afgetrapt

Door: Han Koevoets
Foto”s: Sportfotogaaf.