Lekkere seizoenstart ESTO

Op een zonnige zaterdagmiddag pakte ESTO verdient de volle winst bij de uitwedstrijd in Ter Aar tegen TAVV. De einduitslag van 0-2 was een zwakke afspiegeling van de verhouding op het veld. TAVV heeft een stugge ploeg en ESTO moest naast prima voetballen ook keihard werken. Dat deed de ploeg. Spits Coen de Groot, de maker van een prachtig doelpunt, verzuchtte na afloop: “ik ben helemaal versleten maar heb een lekkere pot gespeeld”. Deze uitspraak was ongetwijfeld bedoeld voor al zijn teammaten.

Hoog tempo en veel beweging.

Daarmee domineerde ESTO in de eerste 25 minuten. Er vielen toen geen doelpunten omdat de paal een fraai schot van Yannick Saeijs keerde en de keeper van TAVV enkele minuten later alles uit de kast moest halen om zijn doel schoon te houden. In de 20e minuut veerde de supporters van ESTO op bij een doelpunt van Pim de Visser. Helaas ging de vlag omhoog voor buitenspel. TAVV hanteerde de lange bal op goed geluk richting hun spitsen die toch nog wel wat onrust konden stoken in de Bodegraafse defensie. In de 37e minuut was Pim opnieuw trefzeker op een voorzet van Yannick waarmee het veldoverwicht voor de rust alsnog werd verzilverd, 0-1.

Lastig kwartiertje na de rust.

Er kwam een sterker TAVV uit de kleedkamer omdat de ploeg meer naar voren ging spelen. Daardoor ontstond ruimte op het middenveld voor ESTO maar creëerde TAVV ook een dikke kans op de gelijkmaker. Een poeier van ongeveer 25 meter afstand spatte letterlijk op de lat boven Tom Vink. Dat was wel de enige kans want ESTO nam het initiatief weer over. Dat resulteerde in de 65 minuut in twee grote kansen voor Coen en Pim. In de 70e minuut maakte Coen een bal tussen twee verdedigers vrij en gaf met een fraaie boogbal de Ter Aarse keeper het nakijken, 0-2. Opnieuw was er gejuich langs de lijn en daarna consolideerde ESTO foutloos haar voorsprong. Met drie punten in de tas kon de ploeg tevreden terug naar Bodegraven.

Volgende week zaterdag komt het Goudse Olympia naar de Kievitsheuvel. De wedstrijd begint om 14.30 uur.