ESTO wint doelpuntrijk bekerduel met 3-4

In Rotterdam Kralingen, nabij de Van Brienenoordbrug, trad ESTO 1 aan tegen het 2e van de studentenvereniging Antibarbari. Een opmerkelijke vereniging zonder jeugd maar met 18 senioren heren- en 6 senioren damesteams.

Vier doelpunten laatste 5 minuten eerste helft.

Beide ploegen bleken goed tegen elkaar opgewassen en het duurde tot de 41e minuut voordat er een doelpunt viel. Met een kopbal van Thomas Mouthaan kwam ESTO op 1-0 voorsprong. Maar Antibarbari liet zich niet onbetuigd en twee minuten later stonden ze met 2-1 voor. Dankzij een rake kopbal van Pim van Zoest wist ESTO op het nippertje voor rust toch nog langszij te komen: 2-2.

Gelijkopgaande strijd tweede helft.

Beide ploegen kregen na de rust voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het was in de 73e minuut een schot van Yannick Saeijs die ESTO de voorsprong gaf naar 2-3. In de 87e minuut werd het dankzij een fraaie actie van Coen de Groot zelfs 2-4. De wedstrijd leek gespeeld. Echter, niets was minder waar. De Rotterdammers stroopten nog even de mouwen op en in de 88e minuut vloog de 3-4 in de touwen. Inclusief  blessuretijd werd het nog een spannend klein kwartiertje waarin de paal en lat ESTO genadig waren. Met een zucht van verlichting haalde ESTO de volle winst binnen en bekert daarmee verder in de volgende ronde.

Kansen voor de jeugd in het eerste.

Deze bekerwedstrijden bieden de mogelijkheid om jeugdspelers te laten ruiken aan selectievoetbal op het hoogste niveau in onze club. Daar maakte trainer Koos van Zoest gretig gebruik van. Jasper Mouthaan, broer van spits Thomas, mocht verdienstelijk aantreden. Ook Jack Humme kon als jeugdspeler weer minuten maken in het eerste. Dani Weerdenburg mocht zijn bekende ESTO-familienaam hooghouden als invaller.

Volgende week speelt ESTO de laatste bekerwedstrijd van deze poule thuis tegen Zwarte Pijl, zij komen ook uit Rotterdam. De wedstrijd begint om 14.30 uur.