ESTO verdiend naar ruime zege op Groeneweg

Met Koos van Zoest als ESTO-trainer en Pieter van Zoest als trainer bij Groeneweg kreeg de wedstrijd een extra lading. Beide trainers hebben hun roots liggen bij ESTO en voetballen hun beide zonen (Bas en Pim) in ESTO 1.

In ieder geval begon ESTO gedreven aan de wedstrijd en dat leidde tot meer balbezit en controle over de wedstrijd. Groeneweg kwam er niet echt aan te pas. In de 5e min. pegelde Lars Verheul al bijna raak. Toen kon Groenweg-keeper Jerremy Dierckx nog de 1-0 voorkomen. Vijf later minuten lukte dat niet toen Tim van den Lagemaat ESTO uit een vrije schop verdiend aan de leiding bracht: 1-0.

ESTO vervolgde de ingeslagen weg en zette via Coen de Groot in de 37e min. Groeneweg op een 2-0 achterstand. In de blessuretijd van de 1e helft ontstond nog onverwacht veel tumult. Het begon met een opstootje tussen enkele spelers waarbij scheidsrechter Geysendorpher de boosdoeners met geel bestrafte. Dat ontlokte bij Pieter van Zoest de opmerking β€˜koekenbakker’ richting de arbitrage. De Vlaardingse arbiter stoof als door een wesp gestoken richting dugout van Groeneweg om Van Zoest een rode kaart te presenteren. En Van Zoest zich niet snel genoeg achter afrastering begaf, werd de wedstrijd zelfs tijdelijk gestaakt.

Ook in de 2e helft bleef ESTO de betere ploeg. In de 53e min. vermorste Bas van Zoest koppend een goeie kans en twee minuten later belandde een schot van Yannick Saeijs op de bovenlat. In de 60e min. etaleerde Saeijs al zijn voetbalkwaliteiten. Een indrukwekkende demarrage langs de achterlijn rondde hij af met een fraai schot voor de 3-0. Pas in de 65e min. wist Groeneweg met de 3-1 iets terug te doen. ESTO had daarop al gauw een antwoord met de 4-1 door Thomas Mouthaan. In de slotfase werd het nog 4-2 op een moment dat ESTO de zege al in veilige haven had.

In de 3e Klasse E hebben Meerburg en ESTO nu een gaatje van 4 punten geslagen met de concurrentie en gaan zij voorlopig uitmaken wie de 1e periodetitel (na 8 wedstrijden) in bezit.

Bron: AndrΓ© van Egdom (BR6)
Beeld: De Sportfotograaf