Eerste puntenverlies ESTO

Met het gelijkspel van 1-1 tegen Haastrecht verloor ESTO niet de koppositie in de 3e klas E, maar moet deze nu delen met Meerburg die dankzij een beter doelsaldo virtueel bovenaan staat. Ook in de wedstrijd tegen Haastrecht was ESTO de betere ploeg en opnieuw ontbrak het de ploeg aan het benutten van de kansen.

De eerste tegengoal

In de eerste helft werd een klein half uurtje prima gevoetbald en hadden de geel-zwarte het moeilijk. Tot afronding met een doelpunt kwam het echter niet. De juiste eindpass ontbrak te vaak evenals druk binnen het strafschopgebied hoewel er kansen genoeg waren. Zoals zo vaak krijg je dan onverdiend een doelpunt tegen. Dat gebeurde in de 24e minuut uit een wilde trap naar voren die door een Haastrechtse speler werd binnengekopt. Dit was mede het gevolg van een inschattingsfout van Bodegraafse verdediging en zo stond ESTO voor het eerst in deze competitie achter. De ploeg was uit zijn doen en in een gelijkopgaande strijd bereikten beide ploegen de rust.

De gelijkmaker

Na de rust pakte ESTO opnieuw het initiatief en in 65e minuut schoot Yannick Saeijs zijn ploeg langszij. Haastrecht hield daarna goed stand om uiteindelijk een punt uit de wedstrijd te slepen.

Volgende week komt Groeneweg naar de Kievitsheuvel. Een sterke tegenstander die zeker zal meestrijden in het bovenste helft van de competitie. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Verslag: Han Koevoets
Beeld: Sport-fotogaaf.