Bodegraafse tweeling Tessa en Erin wint goud met estafetteteam GZC DONK

Bodegraafse tweeling Tessa en Erin zwemmen naar GOUD met Estafette team GZC DONK tijdens het Provinciaal Estafette Kampioenschap kortebaan. Tessa en Erin de Jong vormde samen met 4 zwemsters van GZC DONK het winnende Estafette Team voor GZC DONK tijdens de Provinciale Estafette Kampioenschappen welke in Leiden werden gehouden.




Tijdens de zwemwedstrijden voor het Provinciale Estafette Kampioenschappen kortebaan 2024 hebben onder leiding van trainer/coach Aranea de Jong de meisjes van GZC DONK onder de 16 (Anouk de Jong, Brisa Dekkers, Erin de Jong, Eva Ehlert, Tess Liebrechts en Tessa de Jong) de 1e plaats behaald. De dames werden op de 4x 50meter wisselslag net 3e achter winnaar WVZ en de Columbiaan. De daarop volgende 4x 50meter rugslag zwommen de dames met een Clubrecord mooi naar een 2e plaats, vlak achter de Columbiaan.Met wederom een clubrecord,maar dan op de 4x 50meter schoolslag wisten de dames met een 1e plaats WVZ en de Columbiaan achter zich te laten.


Het daarop volgende programma was de 4x 50meter vlinderslag, met een Clubrecord en bijna 20 seconden voorsprong op de Schotejil en de Columbiaan was een goede stap gezet naar het Provinciaal Estafette Kampioenschap. Resteerde alleen nog de 4x 50meter vrijeslag en ook hier lieten de dames zien dat ze de beste van de Provincie zijn. Met een overwinning en een nipte voorsprong op de Columbiaan en de Schotejil waren de dames zeker van de eindzege in het Provinciaal Estafette Kampioenschap.

Op de Foto: Vlnr: Tessa de Jong, Tess Liebrechts, Brisa Dekkers, Anouk de Jong, Eva Ehlert, Aranea de Jong, Erin de Jong

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank