Atleten Sportclub Reeuwijk in eindsprint

Het atletiek baanseizoen loopt op zijn einde, de lange afstand atleten hebben afgelopen week hun jaarlijkse clubkampioenschap al achter de rug, terwijl komende zaterdag dat voor de baanatletiek op de rol staat waar ook de lange afstanden weer gelopen kunnen worden. 




Ondertussen zijn de jeugd atleten klaar met de regionale en landelijke competities. De Zuid-Holland Midden pupillencompetitie sloten ze af bij AV Gouda met 20 SR atleten,  met individuele prijzen in het prestatie klassement voor diverse SR pupillen. De CD junioren sloten de ZHM competitie af in Leiden. Er sneuvelde weer menig persoonlijk record en dat maakt de verwachtingen voor komende zaterdag nóg groter. 

De clubkampioenschappen beginnen met sprint estafettes en dat vraagt de nodige afstemming. In de afgelopen weken is door een aantal pupillen en junioren daarom al serieus getraind op dit spectaculaire onderdeel. Het is zaak om niet alleen het stokje rond te laten gaan met 4 atleten, maar je wilt als team dat ook zo goed mogelijk – lees zo snel als mogelijk – uitvoeren.  

Niet alleen zaterdag op Sportpark De Groene Zoom in Reeuwijk, maar ook zondag in Amstelveen staat de sprint estafette op het programma. Dan worden de Nationale Estafette Kampioenschappen gehouden, waaraan de meisjes U16 junioren van Sportclub Reeuwijk deelnemen. 

Twee van de vier estafette lopers die namens SR zullen strijden om de titel op de 4 x 80 meter sprint, zijn als (assistent) trainer actief betrokken bij de Fitkids, de groep 4-5 jarigen die spelenderwijs in aanraking komen met de atletiek sport. Deze groep is de laatste periode bij SR flink gegroeid en met 17 actieve deelnemers zullen zij komende zaterdag als eerste aan de beurt zijn om hun onderdelen bij de clubkampioenschappen af te werken. Een belangrijk voordeel daarvan is, dat zij waarschijnlijk ook de eersten zijn die kunnen aanschuiven als de traditionele pannenkoeken na afloop worden geserveerd. Uiteraard met stroop én poedersuiker…

Zodra het baanseizoen erop zit, zou je denken dat de vrijwilligers misschien wat rust krijgen, maar niets is minder waar. De Bravo trainingen komen eraan en getuige het aantal deelnemers dat zich heeft ingeschreven, heeft de sport bij de Olympische Spelen in Parijs zich populair gemaakt onder de jeugd. Gelukkig staan de vele vrijwilligers belangeloos klaar om het de nieuwe aanwas snel naar de zin te maken, want stel je voor dat zij zich allen aanmelden…dan komt de herfst eraan en dat betekent dat de Reeuwijkse Hout cross weer georganiseerd wordt. Bij Sportclub Reeuwijk zijn ze altijd aan het rennen!

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank