RVC’33 pakt met eenvoudige overwinning de koppositie

Na het puntverlies van vorige week tegen VEP, wilden de Reeuwijkers proberen het goede gevoel te herpakken tegen Lekkerkerk. Deze ploeg had vorige week niet gespeeld bij Cabauw en werd omschreven als een stugge ploeg. Dus we wisten wat ons te doen stond.

Naar later bleek misten zij door verschillende omstandigheden enkele basisspelers, maar dat was bij ons ook het geval. Omdat de vorige wedstrijden vooral het begin niet goed was, was de hoop nu op een goede start gevestigd. Dat was niet aan dovemansoren. We pakten hen meteen goed beet om pas rust te gunnen na de 70ste minuut. Al in de derde minuut werd goed combinerend door het centrum Mark Sluijs vrijgespeeld die ons meteen met gestrekte armen liet juichen.

De fase daarna was een hele goede. RVC liet de bal naar hartenlust rondgaan en wist constant de vrije man te vinden. En als Lekkerkerk al aan de bal kwam stond het vandaag achterin zo degelijk dat al snel duidelijk werd dat er niet veel te halen viel voor Lekkerkerk. Bram van Leeuwen beloonde een goede actie vanaf links met een schot in de lange hoek voor 0-2. In de tijdspanne hierna bouwde RVC het veldoverwicht verder uit en duurde het tot de 29ste minuut alvorens de derde treffer viel. Op de flanken zorgden Niels en Jona voor meer gevaar, mede door de afwisseling in opduiken vanaf de buitenkant. Jona was het dit keer die ook vanaf de linkerkant de bal meenam naar binnen en ook in de lange hoek de bal deponeerde voor de 0-3. Hierna was ons zelf te verwijten, dat we misschien onvoldoende tempo hielden aan de bal, maar daartegenover hoefden we ook niets. Dit maakte er in die fase even een bijzondere fase van. Maar Luuk was het in de 43ste minuut zat en dekte goed door op een centrale verdediger en scoorde met een bekeken stift de 0-4. Bij deze stift past niet het verkleinwoord, want daar was hij te mooi voor.

Na rust ging het nog bijna een half uur, zoals in de eerste helft. Alleen nu zonder goals, maar zeker wel met kansen, mogelijkheden en mogelijkheden tot kansen. Na de wissels veranderde het spel eigenlijk te veel om aanspraak te maken op veel meer. Met deze overwinning en de uitslagen op de andere velden wisten we al snel (en was in de kleedkamer luid en duidelijk te horen: wij staan bovenaan

Volgende week wacht ons in een thuiswedstrijd het Krimpense Dilletant om 14.30 uur.