ESTO wint pittig bekerduel

De Delftse studentenploeg van Ariston ‘80 verloor een beetje tegen de verhouding in met 4-2. Vooral in de eerste tien minuten en bijna de gehele tweede helft had ESTO een flinke kluif aan de sjiek geklede studenten. Gelukkig stond hun vizier niet altijd op scherp en had ESTO een beter scorend vermogen.

Lange mannen versus snelheid.

De Delftenaren traden aan met een ploeg waarin bijna de helft van de spelers op gelijke lengte waren als Esto’s laatste man Bas van Zoest. Daarmee acteerden ze direct na de aftrap op de helft van ESTO. Maar met balverovering moesten zij het afleggen tegen de felle en snelle middenvelders en voorhoede van ESTO. Binnen tien minuten lag nummer één voor ESTO in het net. Coen de Groot werd binnen het strafschopgebied onderuitgehaald en verzilverde de pingel: 1-0. Wel in twee bedrijven omdat zijn schot, niet klemvast, werd gestopt en hij daarna de rebound binnentikte. ESTO nam het initiatief en vanuit een corner knikte ruim vijf minuten later Thomas Mouthaan de 2-0 binnen.

ARISTON knokt zich terug in de wedstrijd.

Hoewel ESTO overheerste met snel en goed voetbal gaf ARISTON zich niet gewonnen. In de 25e minuut werd goed gebruik gemaakt van hun lengte en de aansluitende 2-1 binnengekopt. ESTO bleef goed voetballen met snelle uitbraken over de vleugels. Terwijl haar tegenstander de kansen niet benutte, maakte ESTO deze fout niet en knalde Thomas de 3-1 in de touwen.

ESTO redt het vege lijf.

In het tweede bedrijf bracht Ariston meer snelheid en voetbalkwaliteit binnen de lijnen terwijl ESTO moeite had met zuivere passing. Ook zakte de felheid in en moest de ploeg vaak terug op eigen helft. De Delftenaren maakten verdiend opnieuw een aansluiter 3-2. Met nog een half uurtje op de klok moest ESTO aan de bak om de voorsprong te behouden. Dat lukte dankzij wat geluk. De spanning bleef en een terechte gelijkmaker hing in de lucht. Dat gebeurde echter niet. ESTO wist zelfs met een counter en beheerste actie van Pim de Visser de eindstand 4-2 te bereiken.

Volgende week gaat ESTO voor de beker op bezoek bij de Rotterdamse studentenvereniging Antibarbarie. De uitwedstrijd begint om 17.00 uur.