ESTO 2 zet stap naar reserve 1e klas

Afgelopen zaterdagmiddag heeft Esto 2 in de nacompetitie voor promotie naar de reserve eerste klasse Donk 2 in Gouda met 0-1 verslagen. De overwinning kwam zeker niet aanwaaien.

Weinig uitgespeelde kansen.

In de eerste helft waren er aan beide kanten weinig kansen. De grootste mogelijkheid was er voor Donk nadat het vlagsignaal van grensrechter William Groeneveld werd genegeerd. Gelukkig voor ESTO ging de bal naast het doel en was er een beetje gerechtigheid. De ploegen gingen met een 0-0 stand richting de fraaie kleedkamers van Donk.

Meer spektakel in de tweede helft

Een flinke overtreding op Jeroen van der Zanden leverde de boosdoener een directe rode kaart op. De overtalsituatie duurde echter maar enkele minuten omdat koekie met rood op zak ook naar de kleedkamer kon vertrekken. Aan beide kanten werd er nog een doelpunt afgekeurd. Aan Goudse kant wegens hands en buitenspel voor ESTO. Een flitsende redding in de 90e minuut van keeper Thijs van Zoest zorgde ervoor dat beide ploegen na de reguliere speeltijd in evenwicht waren.

ESTO winnaar in de verlening

Er moest een winnaar komen dus werd er verlengd. Daarin ging vooral Esto op jacht naar de openingstreffer. Het duurde tot de 117e minuut voordat de bal in het net lag. Met een mooie soloactie wist Tom de Wilde de Goudse keeper te passeren.

Coach Oscar de Heij was blij met de inzet van het hele team. “Er werd hard gewerkt en flink gestreden. Het was uiteindelijk een mooie teamprestatie waar ook drie jeugdspelers uit de JO-19 een goede invalbeurt lieten zien. Op naar volgende week! Dan speelt ESTO om 11.30 uur thuis tegen Zuidland 2 en verwacht de ploeg veel aanmoedigingen van ESTOsupporters.”