ESTO 2 flikt het!

Na eerst Donk te hebben uitgeschakeld en daarna Zuidland stond afgelopen zaterdag de finale tegen RVVH op het programma. Op het prachtige complex Couwenhoek in Capelle aan den IJssel werd er om 11.00 uur afgetrapt onder het toeziend oog van vele, met name, ESTO supporters.

ESTO werd een groot deel van de eerste helft onder druk gezet door RVVH wat makkelijker speelde dan ESTO en waarbij de spelers  beter gevonden werden. ESTO creëerde niet al te veel en was nauwelijks gevaarlijk. Het was aan keeper Thijs te danken dat de rust  werd ingegaan met een brilstand want het had het net zo goed zomaar 4-0 kunnen staan.

Na rust een beter en minder bevreesd ESTO wat ook resulteerde in meer aanvallen dan in de eerste helft. Het leek erop dat RVVH conditioneel er wat minder voor stond dan ESTO want ESTO kreeg steeds meer balbezit maar ondanks dat bleef RVVH ook gevaarlijk met een aantal rappe spelers in de gelederen. In de tweede helft werden er nog twee doelpunten van RVVH (terecht) afgekeurd wegens hands en buitenspel. Diep in de tweede helft viel dan uiteindelijk de bevrijdende treffer door invaller Jack die een aanval prima koelbloedig afrondde, 0-1.

Met nog een minuut of 10 te gaan werd het nog even billenknijpen voor alle spelers, trainersstaf en supporters van ESTO maar er werd niet meer gescoord. ESTO promoveert naar de 1e klasse, een prestatie om trots op te zijn en bereikt uiteraard door de spelers zelf, de trainersstaf en niet te vergeten de trouwe supportersschare! Na thuiskomst werden de  spelers als helden onthaald, werd het nog een prachtig feest en bleef het nog lang onrustig op The Hill…….