Houd jij ingrediënten over in je koelkast waarvan je niet weet wat je ermee kunt doen? Kijk mee hoe een professionele chef-kok niet alleen duurzaam kookt, maar tegelijkertijd ook een lekkere maaltijd op tafel zet. En dat met alledaagse ingrediënten en gebruik van restjes.
Zo draag je bij aan een ‘circulaire economie’. In de circulaire economie worden reststoffen opnieuw als grondstof gebruikt en wordt afval tot een minimum beperkt. Regio Midden-Holland, een netwerk van samenwerkende gemeenten, maakt zich hiervoor sterk en Bodegraven-Reeuwijk is aangesloten bij dit netwerk. In deze week van de circulaire economie – van 1 tot en met 6 februari – laten chef-koks via filmpjes zien hoe je makkelijk en duurzaam kookt. Tegelijk vertellen zij welke lokale producten zij gebruiken bij het bereiden van hun gerechten.
Een heerlijke bloemkoolsoep als voorgerecht, het hoofdgerecht is een boerenkooltaart en het driegangenmenu wordt afgesloten met hangop met gekonfijte biet. De filmpjes zijn te zien via de website van samenwerkingspartner www.groenehartwerkt.nl en het YouTube-kanaal van dit Platform. Na afloop worden de recepten gepubliceerd op www.dekleischuur.nl, het restaurant van de chef-koks uit de filmpjes.