Rohda’76 legt het af tegen ESTO

Net als een jaar geleden sleepte ESTO de ReBo-trofee in de wacht. Op sportpark De Kievitsheuvel kwam Rohda’76 er in de eindstrijd niet aan te pas: 2-0.

De blauwwitten liepen het snot voor de ogen, maar moesten voetballend gezien hun meerdere erkennen in de buren. Geen schande. ESTO eindigde afgelopen seizoen in de top van derde klas, terwijl Rohda’76 een klasse lager genoegen moest nemen met een plek in de middenmoot. Dat klassenverschil kwam binnen de lijnen duidelijk tot uiting.

Eerste kans

Toch kreeg Rohda’76 via Roy Noya de eerste kans van de wedstrijd, maar de aanvaller schoot gehaast voorlangs. Daarna dicteerde ESTO het spel en kwam na ruim een half uur spelen verdiend op voorsprong door een vrije trap van Coen de Groot: 1-0.

In de tweede helft een zelfde wedstrijdbeeld: ESTO viel aan en Rohda’76 probeerde tegen te houden. Dat lukte aardig, maar ruim tien minuten in de tweede helft kopte Yanncik Saeijs de verdiende 2-0 binnen, tevens de eindstand.

Lustrum

RVC’33 verzekerde zich van de derde plaats door WDS met 3-0 te verslaan (hattrick Job Gabriëls). CVC Reeuwijk, dat op de derde plaats in de poule eindigde, had geen tegenstander.

Volgend seizoen beleeft de ReBo-trofee zijn eerste lustrum. De organisatie hoopt dat De Rijnstreek dan ook aanhaakt om het aantal deelnemende ploegen op zes te brengen.

Bekerwedstrijd

Komende zaterdag 31 augustus staat de eerste poulewedstrijd om de KNVB-beker op het programma. Dan komt S.V. Kickers’69 naar sportpark De Broekvelden. Aanvang 14.30 uur.

Foto-onderschrift: Drukte voor het doel van Rohda’76. Foto Don van der Meer