Restaurant ’t Vaantje gaat weer open op 1 juni. Eigenaresse Jolanda van der Lee is blij en heeft er veel zin in om weer open te gaan, maar het brengt ook de nodige stress mee. Zo wacht ze nog even met het openen van het Reeuwijks Wijnhuis. “Wij stonden er een beetje dubbel in: we beseften nog steeds dat corona niet weg is, en daarom maken we ons wel zorgen om het hanteren van de regels.”
Op het terras kunnen zo’n 60 tot 80 mensen zitten, en binnen 30 personen. Toch is de samenstelling een uitdaging. “Als ik alleen maar ’tweetjes’ heb, heb ik veel plek nodig”, aldus Van der Lee. Er mogen namelijk maximaal twee personen van een verschillend huishouden aan een tafel. Gezinnen mogen wel met meerdere personen samen zitten. Soms brengt dit moeilijke situaties mee, zoals klanten die wel bij elkaar willen zitten. “Dat is verschrikkelijk lastig”.
Afstand houden
Ook zijn de restauranteigenaren verantwoordelijk voor afstand houden. Van der Lee noemt dat ze duizenden euro’s kwijt is aan corona maatregelen, zoals het stickeren voor een route, zodat de uitgang niet de ingang is voor klanten, desinfectie en spray’s voor in het toilet. “We zijn heel blij dat we open mogen, maar ook heel gespannen over hoe het gaat werken; we liggen er wel een beetje van wakker.”
Ingezonden foto