Recordaantal cum laudes op het Kalsbeek College

blank

Voor honderden leerlingen van het Kalsbeek College kon in de afgelopen weken de vlag uit. De Woerdense middelbare school heeft een slagingspercentage van 93 procent. Voor een aantal leerlingen had de vlag een gouden randje. Tien leerlingen, een recordaantal, hebben gemiddeld een 8 of hoger behaald voor hun examenvakken en zijn daarmee cum laude geslaagd.

blank


Na de herexamens is het officieel en hebben op de locaties Bredius en Schilderspark 503 leerlingen deze week hun diploma op feestelijke wijze overhandigd gekregen. Over de rode loper naar binnen, daarna een persoonlijk woord van de mentor, het officiële fotomoment voor de ‘geslaagd-muur’ en natuurlijk de handtekening op het fel begeerde diploma. Daarna volgde een feestelijke borrel waar de leerlingen met hun ouders, familie, mentoren en andere medewerkers konden proosten met (alcoholvrije) champagne.

Voor het vmbo-basis is 100% geslaagd, voor vmbo-kader is 99% geslaagd. Van de mavoXL-leerlingen heeft ruim 92% het felbegeerde diploma binnen. ,Het slagingspercentage op de mavo ligt iets lager dan andere jaren, maar dit wijten we niet aan op corona-achterstanden”, licht locatiedirecteur Paul Verkade toe. ,,Het ligt meer aan onderschatting en misrekening, omdat dit het eerste jaar is zonder extra maatregelen.”

Van de tweede havo-6 lichting heeft 95% het vmbo-t-diploma op zak en gaat een groot deel ervan door voor een tweede diploma op de havo. Van de havisten is 83% geslaagd, op het atheneum ligt het slagingspercentage op 93% en op het gynasium 100%. ,,Knap hoe onze leerlingen het gedaan hebben”, stelt Paul Pashley, locatiedirecteur van Schilderspark. ,,Deze lichting heeft misschien wel het meest last gehad van alle corona-perikelen en hadden geen compensatieregeling.”

Op het Kalsbeek College is de basis gelegd voor een leven lang ontwikkelen. ,,En die basis gaat verder dan alleen het diploma waarmee je aantoont over kennis van vakken te beschikken”, stelt bestuurder Tijmen Smit. ,,Leerlingen hebben hier ook waardevolle ervaringen op maatschappelijk en sociaal gebied opgedaan. Deze ‘kritische wereldburgers’ zijn in vele opzichten klaar voor de volgende stap.”

Een bijzondere vermelding waard is de prestatie van Nick Bijsterbosch. Hij heeft mavo-examen gedaan in acht vakken. Vorig jaar rondde hij het vak Engels af en in de afgelopen examenperiode volbracht hij de andere zeven vakken. ,,Zijn profielwerkstuk heeft hij op een ROC in Utrecht gedaan”, vertelt Rob Wielenga, afdelingsleider van de mavoXL, trots. ,,Nick schreef een goed plan over het ontwerpen en bouwen van een milieuvriendelijke woning. Wij zijn erg onder de indruk van zijn prestatie en wensen hem en natuurlijk alle andere geslaagde leerlingen een gouden toekomst toe.” Voor Suzanne den Adel was de dag van de examenuitslag een hele gekke. Toen haar mentor haar wilde bellen met het goede nieuws, kreeg ze haar niet te pakken. Suzanne was namelijk op dat moment ballenmeisje tijdens het internationale grastennistoernooi in Rosmalen. Op een vrij moment kon ze terugbellen en kreeg ze te horen dat ze haar vmbo-t-diploma gehaald had. Dit goede nieuws werd even later door de speaker op het centre court omgeroepen. Eind goed, al goed!

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank