PJ Geerlof over Grandcafé en Podiumcafé BAAS: ‘’Dit miste Bodegraven nog’’

Voor iedereen die niet kan wachten om weer gezellig een drankje te doen in het dorp hebben wij goed nieuws! PJ Geerlof, Thijs Mansier en Quint Langerak slaan de handen inéén om Bodegraven te voorzien van een gloednieuw horecaconcept. Van evenementen en optredens tot borrels en partijen: bij BAAS Bodegraven kan het binnenkort allemaal. Geerlof vertelt ons vandaag over de plannen en de vorderingen binnen de onderneming.




Samenwerking

‘’Twee maanden geleden ben ik door Thijs en Quint benaderd met het plan voor BAAS Bodegraven. Ik voelde hier wel wat voor. Zelf heb ik zo’n tien jaar lang dit café gehad. Ondanks dat ik deze heb verkocht, bleef de natte horeca mij altijd wel trekken. Zo stond ik er al een poos voor open om zoiets met meerdere ondernemers aan te pakken, zodat niet alle druk op jezelf komt te liggen. Voor BAAS Bodegraven voelde ik me dus eigenlijk geroepen. We zijn gelijk gaan praten met de huidige eigenaar en daarna direct aan de slag gegaan. Veel mensen vinden het bijzonder, maar we zien dit bij aanvang echt als hobby. Naast dit project hebben wij namelijk alle drie een vaste baan. Quint is de eigenaar van de Jumbo in Bodegraven, Thijs zit in de evenementenbranche, we zijn beiden zanger en ik ben restauranteigenaar. Momenteel focust Thijs zich vooral op de verbouwing, is Quint bezig met het financiële gedeelte en ben ik me alvast aan het voorbereiden op het horecagedeelte. Maar alles gaat in gezamenlijk overleg en met elkaars eigen bevindingen’’, aldus Geerlof.

‘’Ik wilde niet meer het vaste gezicht zijn van de zaak zoals ik dat bij mijn vorige onderneming was. Alles bij elkaar werd uiteindelijk gewoon te zwaar. Ik ga deze zaak dan ook niet zelfstandig runnen, maar doe dus als het ware een stapje naar boven. Dat is iets wat ik altijd al heel graag wilde. We hebben gelukkig al heel snel iemand kunnen vinden die de taak van fulltime bedrijfsleider op zich wil nemen.’’ 

Nieuw concept voor een levendiger Bodegraven

‘’We gaan de huidige kroeg, zoals deze er nu nog uitziet, ombouwen tot grandcafé en podiumcafé. Dit is iets wat Bodegraven naar ons idee écht nog mist. We willen het dorp hiermee levendiger maken. In het café komt een vast ingebouwd podium. Het resultaat zal een mooie plek zijn voor je wekelijkse borrel, maar ook tijdens de jaarlijkse evenementen in Bodegraven. Grote en wat kleinere bandjes gaan bij ons hun kunsten vertonen, maar denk bijvoorbeeld ook aan stand-up comedians en themafeesten. We gaan een bredere doelgroep aanspreken dan het huidige concept. Daarom ook een andere naam. Bodegraver Dylan Lammens wordt de bedrijfsleider van Baas. 

Uiteindelijk willen we ook de bovenverdieping meenemen. Dit is nu nog een woning, maar deze willen wij graag omtoveren tot een zaal voor kleinschalige feesten en partijen, denk aan een groepsgrootte van ongeveer twintig man. Indien wij een vergunning hebben gaan wij hier zo snel mogelijk mee aan de slag. Bodegraven heeft nog niet echt een plek waar men eigen kleine borrels, verjaardagsfeesten of vergaderingen kan organiseren. Althans niet op de manier, zoals wij het graag zelf zouden invullen. Dit zal dus een echte toevoeging zijn. Zoiets heb ik altijd al willen opzetten.

Bij binnenkomst krijgen de mensen een wat meer industriële look te zien. Het bruine café sterft langzaam uit in Nederland en daar willen we op inspelen, al zal dat sfeertje er natuurlijk zeker wel eens gaan komen. Dat moet ook kunnen. Maar in de basis gaan we ons dus richten op een bredere doelgroep. De verbouwing en inrichting zullen daarin een grote rol gaan spelen, waardoor we in een handomdraai de zaak kunnen aanpassen aan de beleving en sfeer van dat moment”, aldus Geerlof.

Waarom starten tijdens de coronacrisis?

Het opstarten van een horecaonderneming tijdens de coronacrisis is iets wat velen niet aandurven. Voor deze drie heren was dit echter juist hét moment om de handen eens flink uit de mouwen te steken. ‘’Vooral Thijs en ik hebben onze handen nu noodgedwongen vrij. We willen het daarom júíst gelijk aanpakken. We willen alles geregeld hebben vóór 1 april en hopen dan ook onze deuren te kunnen openen. Natuurlijk houden wij er ook rekening mee dat dit later kan worden, we hebben hier met alle betrokkenen duidelijke afspraken over.’’ Wat betreft het klussen is er aan hulp geen tekort: ‘’Een voordeel van de coronacrisis is in dit geval dat het personeel van mijn restaurant ‘Anders’ inzetbaar is om te helpen met het klussen. Ook bieden vrienden en kennissen helpende handen.’’

Bodegraven heeft er in ieder geval al zin in! ‘’Wij hebben alle drie een redelijk breed netwerk. Omdat veel mensen ons kennen van eerdere projecten zijn zij benieuwd naar wat wij ervan gaan maken. We merken dat mensen door de huidige omstandigheden zitten te wachten op iets leuks. Wij denken dan ook dat het storm zal lopen wanneer dat weer kan: men wacht al met smart op het moment dat de horeca weer open kan. Hoe leuk is het dan als je langs kunt gaan bij een nieuwe zaak?’’

Door: Isa Smeele

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank