Kinderen Willibrordschool kweken eigen groenten om te oogsten

Groep 6 van de Willibrordschool (27 kinderen!) stond vrijdagochtend klaar om hun eigen gekweekte groenten te oogsten. Vanaf maart hebben zij wekelijks les gekregen over voeding en natuur en konden zij zelf in hun moestuinbakken aan de slag.  Hun oogst – diverse soorten sla, aardbeien, knoflook en uien – werd verdeeld en in de saladebar schoongemaakt. Zelf oogsten, snijden en eten… een kortere lijn van grond tot mond bestaat niet! 




Tijdens het eten kreeg ieder kind een extra beloning voor hun inzet in de vorm van een moestuindiploma. Directrice Wil Nicolaas gaf de kinderen complimenten en vertelde in haar korte speech hoe belangrijk het is om eerst te zaaien en daarna te oogsten. Met name het besef om eerst goede inspanningen te leveren en vol te houden totdat het tijd is om te oogsten, was de link naar de ‘echte wereld’. Met met moestuinieren op school wordt er extra ingezet op burgerschap, zelfredzaamheid en respect voor elkaar en de natuur.  

Sandy Zwaan van ** Missie Moestuin ** heeft dit traject opgezet en voor de tweede achtereenvolgende keer als coach voor de leerkrachten begeleid.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank