Het afgelopen jaar is totaal niet makkelijk geweest voor ondernemers, zo benadrukt Daniëlle. Ze runt met haar twee broers Remco en Peter horecagelegenheid Happz, onderdeel van familiebedrijf Gasterij Vergeer. Maar “we kijken met volle vertrouwen naar de toekomst.” aldus Daniëlle die ook in de ledenraad van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zit.
Ik hoor ondernemers die auto’s en huizen moeten verkopen en studiepotjes van kinderen aan moeten gaan spreken
Hoe kijk je terug op een jaar corona?
“Het is natuurlijk een heel zwaar jaar geweest. We hebben 37 weken geen regulier inkomen gehad, en het kwart-jaar dat we open waren moesten we werken met ontzettend veel maatregelen. Wij worden overeind gehouden door enerzijds steunmaatregelen van de overheid en anderzijds dat gelukkig veel mensen bestellen.” Daniëlle ziet in haar functie bij de KHN dat het een schrijnende tijd is voor veel horeca-eigenaren: “We zijn ondernemers die graag willen aangeven dat het goedkomt. Maar veel bedrijven stoppen. Ik hoor ondernemers die auto’s en huizen moeten verkopen en studiepotjes van kinderen aan moeten gaan spreken.”
Hoe houden jullie binding met jullie gasten?
“Wij zijn net als de meeste anderen gaan bezorgen, eigenlijk vanaf dag één. We hebben zo ook nieuwe gasten leren kennen.” Op het terras hebben ze een marktkraam geplaatst waar verse friet met steeds een ander thema wordt verkocht. “Dat is echt lokaal.”
Wat is jullie meest innovatieve zet geweest tijdens de coronacrisis?
“Uiteindelijk gaat het erom dat je blijft proberen je product aan te bieden en dat je binding houdt met je gasten.” Zo zijn verwenboxen te bestellen “waarbij je zelf je gerecht kan opwarmen.” Ook biedt Happz volledig verpakte high-teas aan.
Een goed feest in de zaal, daar kijken ik en ons personeel echt naar uit
Wat kunnen gasten verwachten als jullie weer open gaan?
“Uiteindelijk hopen wij natuurlijk dat we zo snel mogelijk terug kunnen naar een vorm van normaal.” Daniëlle ziet er naar uit weer mensen te kunnen “verwennen met onze Happz proeverijen en hapjes” en in de feestzaal te ontvangen. “Een goed feest in de zaal, daar kijken ik en ons personeel echt naar uit.”
Door: Anne van Schothorst