ESTO loopt 3e periodetitel mis

Ook volgend seizoen speelt ESTO in de 3e Klas. De 3-1 zege op Soccer Boys was niet genoeg om de 3e periodetitel af te snoepen van RKDES. De Kudelstaarters wonnen zelf met 3-0 van Zwammerdam en gaan nacompetitie spelen voor een plek in de 2e klas.

Geen walk-over

De wedstrijd tegen Soccer Boys stond voor ESTO in het teken van veel doelpunten maken. De manier om RKDES qua doelsaldo nog te overtreffen. Echter al snel bleek dat Soccer Boys geen walk-over zou worden. ESTO moest hard werken om het Bleiswijkse net te vinden. In de 13e minuut diende de eerste reële kans aan voor ESTO via Tom Beijeman. Zijn schot caramboleerde net naast. Een minuut later liet de ontsnapte Nick Nieuwlaat voor Soccer Boys de openingstreffer liggen. Hij mikte op zijn beurt ruim naast. In de 16e min. was het weer ESTO dat een dikke kans vermorste. Een strakke voorzet van Thomas Mouthaan miste Coen de Groot voor een succesvolle afronding.

Opening gevonden

In de 25e minuut vond ESTO echter toch een opening in de SB-verdediging. Soccer Boys-goalie Kevin de Kok had geen verweer op de geplaatste schuiver van Yannick Saeijs: 1-0. En toen Coen de Groot in de 33e minuut met een intikker een nauwelijks te missen kans verzilverde (2-0), was ESTO toch op schema voor een grote uitslag.

Grotere voorsprong

Met de wetenschap dat RKDES tegen Zwammerdam in de 1e helft niet verder kwam dan 1-0 en ESTO er toen virtueel beter voor stond, werd begonnen aan de 2e helft. Al gauw had ESTO in de 57e minuut een derde treffer te pakken. Uit een hoekschop buitte aanvoerder Bas van Zoest bij de 2e paal z’n lengte koppend uit voor de 3-0. Even later had Tom Beijeman ook nog een vierde ESTO-treffer binnen kunnen werken.

Achterop

Terwijl RKDES inmiddels ook de 3-0 in handen had, raakte ESTO in de 80e minuut achterop in de doelpuntenrace. Soccer Boys scoorde vanaf de strafschopstip de 3-1. Vanaf dat moment moest ESTO zich langzamerhand gewonnen geven in de strijd om de 3e periodetitel. En werd het seizoen afgesloten met een niet helemaal bevredigende 4e plek op de ranglijst.