De Wereldmaaltijd in het Huis van Alles

De Wereldmaaltijd in het Huis van Alles Vromade van 25 oktober was gezellig met 30 gasten. Wat kunnen de vrijwilligers lekker koken!. Dit keer gebruikten ze verschillende fairtrade producten zoals kokosmelk, rijst en curry. Veel van de groenten kwamen van de Hortus Populus. Zo maakten de koks een uitgebreide maaltijd met extra aandacht voor ‘het klimaat’. Dat is het thema van de komende fairtradeweek (28 oktober – 5 november). Want 44% van al ons voedsel is bij de teelt in gevaar door het veranderende klimaat. De telers verdienen daarom onze steun om hun teeltmethoden aan te passen. In Nederland, zoals de Hortus Populus dat doet, maar ook verder weg in geval van de teelt van bijvoorbeeld koffie, thee, cacao en kokos. 




Eerlijke handel, eerlijke prijzen en een leefbaar inkomen – dat is toch vanzelfsprekend? Met het gebruik van fairtrade producten lukt dat wel beter. Simpel te doen en lekker om te eten. 

Ingezonden bericht – Foto’s: Annie Jansen

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank