Afgelopen donderdag 17 maart vond de derde editie van de Culirun plaats. Het was een bijzonder moment, omdat de Culirun voorheen wegens corona tot tweemaal toe niet door kon gaan. Het evenement, georganiseerd door Happy Business Time, biedt een ‘culinaire ontdekkingstocht’ langs allerlei eetgelegenheden in Bodegraven. Dit jaar: Restaurant Bij Robbert, Indiaans restaurant Surya en Bonita.
“Het was heel erg leuk, iedereen was er ook aan toe. De mensen die er waren genoten ervan om elkaar gewoon weer te zien. We zijn toch allemaal een beetje besloten bezig geweest gedurende de coronacrisis. Er zijn deze avond weer mooie en nieuwe connecties gelegd. De sfeer was heel erg positief.” aldus een opgewekte Ben Kraan, voorzitter van Happy Business Time.
Wat de vereniging precies doet? “Happy Business Time is een vereniging voor ondernemers, en het doel is om op een informele manier elkaar beter te leren kennen en van elkaar te leren. Ervaringen uitwisselen. De formule van de Culirun werkt daar bij uitstek goed voor. Hier heb je echt interactie; je loopt van restaurant naar restaurant, elke keer zit je met andere mensen aan tafel. Iedereen vertelt zijn verhaal. De hele doelstelling van Happy Business Time culmineert in de Culirun.” Of de Culirun is veranderd na de coronacrisis? “Er komen gelukkig nog steeds jonge, nieuwe ondernemers bij, dat is erg gezellig. We moeten eraan wennen om weer het huis uit te gaan.”
Eye opener
Het blijkt een bijzonder moment voor ondernemers. “Mensen die het verhaal achter hun activiteiten en onderneming vertellen; dat is heel vaak een eye opener. Je werkt soms al lang met mensen samen, en dan hoor je ineens wat er achter zit. Je leert elkaar écht kennen, in een hele gezellige setting.”
Het Happy Business Time bestuur bestaat uit: Ben Kraan, Tim van der Neut, Quint Langerak, Danielle Bax-Goedhart, Karel de Vos en Ben van’t Hof.