Op 14 oktober 22:00 moesten alle horecagelegenheden hun deuren sluiten, ook in Bodegraven-Reeuwijk. De horeca stapt over op Take Away. Wij spraken eigenaar Robbert Goedhart van Restaurant bij Robbert uit Bodegraven.
Hoe is het de afgelopen maanden gegaan met jou en je bedrijf?
“Dat ging eigenlijk prima, heel goed, tot we weer dicht moesten. We hielden de anderhalve meter aan; alle reglementen hebben we gevolgd. En toch worden we dichtgegooid; terwijl we maar 2,7% van de besmettingen veroorzaken als horeca. We hebben geïnvesteerd in handschoenen, mondkapjes, je bent zo weer 1000 euro verder.”
Wat vind je van het besluit/maatregelen van dinsdag?
“De vorige keer snapte ik het wel, maar nu niet. Ik denk dat dit niet gaat werken. Waarom zou het helpen om de horeca dicht te doen; nu gaat iedereen thuis zitten, hier in het restaurant zitten mensen juist anderhalve meter uit elkaar. Ik vind dat dit buitenproportionele acties zijn tegenover de horeca”, aldus eigenaar Robbert Goedhart.
“Ik ben het er niet mee eens, maar ik ga het wel naleven. Ik heb ook geen andere keus. Maar het wordt voor de horeca erop of er eronder, er moet ondersteuning komen van de overheid, al is het maar een beetje.”
Je bent een ’take away’ gestart, kun je daar iets meer over vertellen?
Donderdag begon de take away van Bij Robbert “Een prima dag. Wij doen de Take Away vanuit het proeflokaal en het restaurant; een drie- of viergangen menu. We hebben al dagen geoefend met de gerechten meegeven. Mensen kunnen tussen 12.00 en 17.00 bellen of mailen, of de dag van tevoren, dan kunnen we het klaarzetten.”
Waarom moeten mensen de komende weken echt eten bij jou?
“Als ik heel eerlijk ben; het eten is lekker, maar ik denk dat wij nu wel echt hulp nodig hebben van de mensen uit het dorp. Niet alleen ik, dat geldt voor alle horeca; je helpt ons er enorm mee.” Bij Bij Robbert worden verschillende gerechten verkocht, van carpaccio en een burger tot zeebaars en tonijn van de gril. Bestellen van de gerechten kan via Facebook of de website.