Horeca: Hoe is het met De Munt?

Op 14 oktober 22:00 moesten alle horecagelegenheden hun deuren sluiten, ook in Bodegraven-Reeuwijk. Hoe gaat het nu met de lokale horeca?




Hoe is het de afgelopen maanden gegaan met jou en je bedrijf?

“Met De Munt hadden we een goede zomer, ondanks corona. We hebben veel plezier van ons nieuwe terras gehad. Natuurlijk hebben de maatregelen impact, maar ik ben zelf vrij positief ingesteld. Binnen de beperkingen van het aantal personen hebben we een verwarmd winterterras gemaakt zodat mensen buiten konden zitten. Voor ons geldt; het moet gewoon leuk zijn voor de mensen die bij ons komen, het personeel, en ook voor mij als eigenaar; je wil die positieve flow erin houden, dat is het belangrijkste. Hoe vervelend de maatregelen ook zijn; je moet vooruit blijven denken.” aldus Jurgen de Vries, eigenaar van De Munt.

Wat vind je van het besluit/maatregelen van vorige week dinsdag?

“Het zat eraan te komen: we waren al met de voorbereidingen bezig. Het kwam niet als een verrassing.”

Je bent een ’take away’ gestart, kun je daar iets meer over vertellen?

“De vorige keer was het bezorgen een succes. We hebben de keuken van De Munt opgepakt en bij het Kookstation ondergebracht. Daar hebben we een hele grote keuken; waar we normaal met meer dan 50 mensen kunnen koken. Daar kunnen we de veiligheid van ons personeel waarborgen. Ook voor het afhalen is het een erg handige en centrale plek. We gaan vrolijk verder.” De hele menukaart kan worden besteld. “We zijn zeven dagen in de week open vanaf 12:00.” Mensen kunnen afhalen, maar er wordt ook bezorgd tot 21:00, (alcohol tot 20:00.)

Waarom moeten mensen de komende weken echt eten bij jou?

“Je kan zeven dagen in de week voor al je wensen terecht; van lunch tot borrel. Of je nou dinsdag om 12:00 een lunch wil hebben of zondagavond om half acht cocktails en een Gin Tonic Pakket met nacho’s.”

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank