Sneller aan het werk door ontmoetingen tussen werkgever en werknemer

“De banen liggen voor het oprapen. Het lukt maar niet om genoeg personeel te vinden. Het punt is bereikt dat we nu meer vacatures dan werkzoekenden hebben.” Bijna iedere dag is er wel een krantenkop of social media bericht met deze boodschap. “En ik dan?”, is de vraag van menig inwoner uit Gouda, Krimpenerwaard, Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen. Ondanks de zeer krappe arbeidsmarkt zijn er in Midden-Holland nog steeds duizenden mensen die willen werken, meer uren willen maken of juist van baan willen wisselen. Het lukt ze alleen niet om dat voor elkaar te krijgen. 200 van hen kwamen op donderdag 3 november naar de banenmarkt in de Sint-Janskerk in Gouda. Om die gevreesde sollicitatieprocedure te omzeilen, zich te verdiepen in de opleidingsmogelijkheden of het roer volledig om te gooien. Wethouder Michiel Bunnik opende de dag: “Dit is de plek waar je vandaag moet zijn.” 




Alle 34 werkgevers pakten flink uit in hun stands met presentaties, flyers, websites op grote schermen en enthousiaste medewerkers. Allemaal om op te vallen voor de 200 bezoekers. Er was voor iedereen wat wils. Want bijna alle bekende branches waren vertegenwoordigd. Van logistiek, bouw en transport tot zorg, schoonmaak, groen, techniek, ICT en zakelijke dienstverlening. WSP Midden-Holland is de organisator van de banenmarkt en die rol is de partij op het lijf geschreven. Met de werkzoekenden op het vizier en in nauwe samenwerking met menig werkgever in de regio, is WSP bij uitstek geschikt om succesvolle matches mogelijk te maken. Zo nodig in combinatie met werkleertrajecten en begeleiding. 

Claire Broekman en Zoulikha Boulahdaraj organiseerden de banenmarkt: “We zijn trots dat zoveel mensen zijn gekomen. De banenmarkt is nu een week geleden en er zijn bezoekers die nu al een tweede gesprek hebben gehad. Daar doen we het voor!” Nog niet gevonden waar je naar op zoek bent? “Wees niet getreurd”, drukken de dames je op ’t hart. “Het stopt niet voor jou na deze banenmarkt. Kom naar ons Werkcafé zodat we door kunnen gaan met het vinden van een baan voor jou. Dat geldt overigens ook voor mensen die niet naar de banenmarkt zijn gekomen.”

Mismatch op de arbeidsmarkt

We noemen de groep mensen die wel wil werken, maar het niet lukt om een baan te vinden ‘onbenut arbeidspotentieel’. Verwijzend naar het talent dat niet of nauwelijks wordt ingezet. Om je een idee te geven: in de regio Midden-Holland zijn er op dit moment 5.954 mensen die in het GWU staan. Dat is de afkorting van Geregistreerd aantal Werkzoekenden UWV. Een behoorlijk aantal. En dan hebben we de ongeregistreerde mensen die een baan zoeken nog niet eens meegerekend. Werk aan de winkel dus voor WSP Midden-Holland die samen met de belangrijkste spelers op de arbeidsmarkt – lees: gemeenten, UWV, opleiders, ontwikkelbedrijven en werkgevers –  er alles aan zal doen om de mismatch te verkleinen.

Kom naar het Werkcafé

Iedereen die nog geen baan heeft, de werkuren wil verhogen of een carrièreswitch wil maken, nodigen we uit om een bezoek te brengen aan het Werkcafé. Op iedere dinsdag is er op één of meer plekken een Werkcafé in de regio. Kijk op www.wspmiddenholland.nl, kies voor projecten, vervolgens voor Werkcafé en kijk wanneer er één bij jou in de buurt is. Wil je persoonlijk contact? Stuur dan een e-mail naar info@wspmiddenholland.nl

Onderschrift foto 1
200 werkzoekenden kwamen op donderdag 3 november naar de Sint-Janskerk in Gouda om de banenmarkt te bezoeken. Daar stonden 34 werkgevers op ze te wachten om meteen met ze in gesprek te gaan. De organisator WSP Midden-Holland is er om de match tussen werkgever en werknemer zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor zijn soms opleidingstrajecten, coaching en begeleiding voor nodig. Het begint bij elkaar echt zien en spreken.

Onderschrift foto 2
Zoulikha Boulahdaraj (links) en Claire Broekman (rechts) organiseerden de banenmarkt op donderdag 3 november in de Sint-Janskerk in Gouda. Daar stonden 34 werkgevers te wachten om de 200 bezoekers te ontmoeten. De organisator WSP Midden-Holland is er om de match tussen werkgever en werknemer zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor zijn soms opleidingstrajecten, coaching en begeleiding voor nodig. Het begint bij elkaar echt zien en spreken.

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank