Restaurant BijRobbert gaat in een Winterslaap. Hij sluit tijdelijk de deuren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen die afgelopen zondag zijn ingegaan. Volgens hem ontbreekt voor hem ieder perspectief. Om 17.00 uur sluiten en ook nog eens 1,5 meter aanhouden en 1/3 van de capaciteit in het restaurant. Geen optie dus om open te blijven.
Robbert Goedhart, eigenaar van het restaurant: “Het is natuurlijk niet leuk. Het is afwachten. Het is nu niet rendabel, je kan niet voor vijftig procent je zaak opengooien. Toch is hij hoopvol: “Als de coronamaatregelen het toelaten gaan we weer open, hopelijk in januari.”
Op Instagram melden ze het volgende: “Wij hebben liefde en passie voor koken. Onze gasten keer op keer een fantastische avond verzorgen, daar gaan wij voor. Op dit moment gaat dat helaas niet. Normaliter druppelen gasten vanaf 19:00 binnen. Eerder dan 17.00 uur een wijnarrangement verzorgen en vervolgens een zes-gangen menu is geen optie. Ook gaan wij niet bezorgen of afhalen. Het is even klaar.”
Pijnlijk. Wij stellen onze gasten namelijk niet graag teleur. Voor nu is dit het beste, ook omdat wij vrezen dat de maatregelen voorlopig niet afnemen. Wij hopen heel snel weer te openen op het moment dat de maatregelen dit weer toelaten. Zien wij u dan weer?”