Flashback verdiept zich in de wereld van de Obesitaskliniek

De spelersgroep van toneelvereniging Flashback was onlangs te gast bij de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK). Ter voorbereiding op het voor hen geschreven toneelstuk ‘Door Dik en Dun!’ brachten de spelers een bezoek aan de vestiging in Den Haag.




De spelers woonden een aantal sessies bij. Zo kregen zij de kans de Obesitaskliniek beter te leren kennen en te ontdekken wat een traject in de kliniek inhoudt. De sessies werden aangeboden door verschillende specialisten verbonden aan de NOK. Zo gaf één van de psychologen uitleg over haar werkwijze en werd er een ‘Mindfull Eten’ sessie begeleid door één van de diëtisen. De spelersgroep mocht de avond afsluiten met oefeningen die één van de bewegingsdeskundigen had voorbereid. De inspirerende sessies werden enthousiast ontvangen en boden veel waardevolle input voor de verschillende personages in het stuk en het stuk als geheel.

Regisseur Caroline Wiersma is werkzaam als verpleegkundige in de Nederlandse Obesitas Kliniek.

De spelersgroep was erg benieuwd wat haar collega’s van haar initiatief vinden. Pieter de Jong, bewegingsdeskundige bij de NOK, was beschikbaar voor commentaar. Flashback vroeg hem het hemd van het lijf, over de aankomende show in het teken van zijn werk.


Uw collega heeft een stuk geschreven over het wel en wee op uw werk. Wat vindt u daarvan?
“Het is een fantastisch initiatief, en een belangrijk onderwerp. Het is leuk dat er een stuk over obesitas komt. Caroline laat bijzonder weinig over het stuk zelf los. Wij zijn natuurlijk ontzettend en- thousiast en benieuwd, maar ze wil er weinig over vertellen. Alle medewerkers van de NOK zijn uitgenodigd om de uitvoeringen te komen zien. Het moet voor ons echt een verrassing zijn, zegt ze.”


Wat verwacht u van het toneelstuk?
“Dat er veel herkenning zal zijn. Voor ons als medewerkers, maar ook voor de cliënten. Wel spannend dat ik waarschijnlijk mijn collega’s en misschien mijzelf wel zal terugzien in het stuk. En ik verwacht dat er veel te lachen is. Ik ben vooral benieuwd wat de cliënten er zelf van zullen vinden. Wij zullen er toch net iets anders tegenaan kijken dan zij. Ik hoop dat het iedereen aanspreekt en ook voor iedereen leuk is.”

Hoopt u iets terug te zien in het stuk, of juist niet?

“Er komen hier veel bijzondere verhalen langs en je beleeft veel, ook met cliënten. Ik hoop die ups en downs terug te zien, de grote prestaties maar ook de kleine overwinningen en hoe trots je daar met elkaar op kunt zijn. Maar ik hoop ook zeker dat de vrolijke noot en blijdschap terug komt, het is een serieus onderwerp maar er is gelukkig ook genoeg te lachen.”

Wat betekent dit initiatief voor jullie en voor het NOK?
“Obesitas blijft een gevoelig en belangrijk onderwerp. Veel mensen weten niet wat er allemaal bij komt kijken en wat een traject in deze kliniek inhoudt. Wij zijn de enige in Europa die zulke intensieve begeleiding aanbiedt, zowel voor, tijdens als na de operatie. Onze werkwijze is uniek en het traject dat wij aanbieden toonaangevend. In dit toneelstuk wordt getoond hoe dat in zijn werk gaat, dat vind ik echt gaaf. Wie weet wat het losmaakt of betekent, daar ben ik erg benieuwd naar!”

Op 15, 16 en 17 april 2016 speelt Flashback ‘Door Dik en Dun!’ in het Evertshuis te Bodegraven.

Voorstellingen starten om 20:00 uur, zondag 17 april betreft een matinee voorstelling (aanvang: 14:00 uur). Kaarten á €10 per stuk zijn te koop via het Evertshuis.

AkLzuqArF-iQP8O8OOq1XWlB9XRHEU-qifp8GU87gJf6

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie