App CoronaMelder is te downloaden

Het coronavirus is er nog altijd. Dus is het belangrijk om juist nu alert te blijven. Daarbij is de nieuwe CoronaMelder te gebruiken, deze is via Coronamelder.nl of de verschillende appstores te downloaden. De app is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD en stelt mensen in staat de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het gebruik van de app is geheel vrijwillig.

Minister Hugo de Jonge: “De app is geen wondermiddel, maar een hulpmiddel. Door de app weet je eerder of je mogelijk bent besmet met het coronavirus en voorkom je dat je onbewust een ander besmet. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen de app downloaden. Elke download telt én helpt.”

Hoe werkt CoronaMelder?

CoronaMelder stuurt je een melding als je langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app welke maatregelen je kan nemen en of je je kunt laten testen. Zo weet je eerder of je mogelijk bent besmet en kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Want je kunt het coronavirus al doorgeven, voordat je je ziek voelt.

Zo gebruik je CoronaMelder

1. Download CoronaMelder. Als je een Android-telefoon hebt, vind je de app in de Google Play Store. Heb je een iPhone? Dan vind je de app in de App Store.

2. Installeer de app. Op het scherm van je telefoon lees je hoe dit moet.

3. Volg de stappen in de introductieschermen.

4. Zet in de instellingen van je telefoon bluetooth aan én laat deze aan staan. Alleen dan kan de app meten of je bij andere telefoons met CoronaMelder in de buurt bent geweest.

5. Ontvang je een melding? Open CoronaMelder en lees wat je kunt doen en of je je moet laten testen.

6. Blijk je zelf corona te hebben? Dan is het jouw eigen keuze of je jouw besmetting – samen met de GGD – wilt melden in de app.

Hulp bij installeren

Vind je het installeren van de app lastig? Vraag dan een familielid of bekende om te helpen. Ook veel bibliotheken kunnen je helpen bij het installeren. Of bel gratis de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280 (tussen 8.00 en 20.00 uur). Daar kun je ook terecht met technische vragen of vragen over de werking van de app. Mailen kan ook: helpdesk@coronamelder.nl.

Corona en burenruzies

Omdat we veel thuis moeten blijven, hoor en zie je elkaar meer dan gebruikelijk en dan kun je misschien minder van elkaar verdragen. Buurtbemiddeling kan dan een oplossing zijn. Je kunt al je vragen stellen via het speciaal hiervoor ingestelde spreekuur van Buurtbemiddeling. Je spreekt dan een medewerker die graag met je meedenkt. Buurtbemiddeling is gratis. Telefonisch spreekuur: iedere werkdag van 11.00 tot 12.00 uur. Telefoon 088-9004000

www.kwadraad.nl/buurtbemiddeling

Corona en kinderen? Hoe gaat het met jou?

Je kunt niet naar school. En je bent heel veel thuis. Misschien was het vóór de corona al niet helemaal fijn in huis. Maar toen kon je nog met vriendjes en vriendinnetjes buiten spelen. Of met je vrienden en vriendinnen chillen. Misschien voel je angst, stress of ben je eenzaam? Misschien voel je je somber? Of misschien voel je je heel erg somber en wil je niet meer verder? Ga dan praten met iemand buiten jouw gezin! Een betrouwbare hulpverlener waar jij je verhaal kwijt kan en je zorgen mee kunt delen. Je kunt hiervoor contact opnemen met bijvoorbeeld: Centrum voor Jeugd en Gezin, telefoon 088-2542384; de gesprekken zijn anoniem.

www.hoezitdat.info/bodegravenreeuwijk/721928/waar-kan-ik-hulp-en-advies-krijgen.html

Corona en fraude

Let op! Er zijn mensen in de regio die misbruik maken van de situatie. Als iemand u aanbiedt om uw boodschappen te doen geef hem of haar dan nooit u pinpas en pincode mee! Zo zijn er ook nepbrieven verzonden aan mensen, zogenaamd namens de GGD Midden-Holland. In deze nepbrieven wordt gemeld dat zij in aanraking zijn geweest met mensen die positief getest zijn op corona. Dit is natuurlijk walgelijk! Helaas moeten we u dus waarschuwen om alert te zijn op dit soort situaties. Laat u niet bedriegen of misleiden!

Meer informatie

Kijk op www.RIVM.nl voor de meest actuele informatie over het coronavirus. Hier vindt u ook antwoorden op veel gestelde vragen. U kunt ook bellen met het landelijk informatienummer 0800-1351. Reisadviezen vindt u op de website www.nederlandwereldwijd.nl. Informatie van de Rijksoverheid vindt u op: www.rijksoverheid.nl. Ook kunt u kijken op de website van de GGD Midden-Holland: https://ggdhm.nl/

Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest!

Een afspraak voor een coronatest kunt u op 2 manieren maken: online: ga naar www.coronatest.nl Houd uw DigiD Digitale Identiteit bij de hand. Telefonisch: bel 0800-1202. Het nummer is 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Ga naar www.rijksoverheid.nl voor meer informatie over testen.

Doven en slechthorenden

Mensen met een auditieve beperking en met kennis van gebarentaal kunnen zich onder andere laten informeren door de video’s in Nederlandse Gebaren Taal (NGT)

Voor mensen die het liefste eenvoudige teksten lezen, zie www.pharos.nl/coronavirus

Steffie legt corona eenvoudig uit

Steffie heeft een nieuwe stapsgewijze uitleg over het coronavirus gemaakt. De eenvoudige website is te vinden op corona.steffie.nl. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en andere kwetsbare doelgroepen.

Anderstaligen

The coronavirus. What you need to know about the coronavirus. English. www.pharos.nl/the-coronavirus

Koronawirus. Poniżej znajdziesz więcej informacji o Koronawirusie. www.pharos.nl/koronawirus

Koronavirüsü. Aşağıda koronavirüsü hakkında bilgi okuyabilirsiniz. www.pharos.nl/koronavirusu
 

冠狀-病毒.       這裡為你提供更多有關冠狀病毒的資料.

www.pharos.nl/冠狀-病毒/

فيروس كورونا

بسبب فيروس كورونا المستجد يمكن أن تصاب بالتهاب رئوي. خاصة الكبار بالسن الذين ليسوا بصحة جيدة أو الذين عندهم مرض ما هؤلاء
يمكن أن يمرضوا بشدة

www.pharos.nl/فيروسكورونا/

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank