Informatiebijeenkomst – Samen bouwen in Bodegraven Fase 3

BODEGRAVEN – Al sinds 2010 is SamenBouwen.in een begrip op de woningbouwmarkt in Bodegraven. In de wijk ‘’Weideveld’’ zijn er inmiddels 28 huishoudens die met SamenBouwen.in collectief hun eigen woonwensen hebben gerealiseerd. SamenBouwen.in krijgt dan ook regelmatig de vraag of er nog kavels beschikbaar zijn of dat er eventueel een derde initiatief gestart wordt. Om de vele vragen te kunnen bundelen en om belangstellenden over de mogelijkheden te kunnen informeren, wordt er op 14 maart a.s. een informatiebijeenkomst georganiseerd.




 

Samen ontwikkelen en bouwen

Steeds vaker nemen groepen burgers het initiatief om gezamenlijk hun woningen te ontwikkelen en bouwen. Hierdoor worden er woningen gebouwd die passen bij de wensen en binnen de portemonnee van de toekomstige bewoners. In samenspraak met de architect bepaalt de bewonersgroep namelijk in grote lijnen hoe de woningen er van binnen en buiten uit komen te zien. Door de (bouw)werkzaamheden vervolgens gezamenlijk uit te besteden, kunnen aantrekkelijke schaalvoordelen worden behaald. Daarmee worden kosten bespaard of kan men voor hetzelfde geld meer kwaliteit/woning realiseren. Doordat de bewonersgroep tijdens de ontwikkelfase al regelmatig met elkaar in contact komt, is de buurtverenging al opgericht voordat überhaupt is gestart met de bouw.

 

Informatieavond

Na de eerdere succesvolle twee projecten zien wij mogelijkheden voor een derde project in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk waarbij de belangstellenden gezamenlijk hun woningen kunnen realiseren. Om die reden wordt er op 14 maart a.s. om 20.00 uur een informatieavond in het Evertshuis georganiseerd. Aanmelden kan via info@samenbouwen.in of via www.samenbouwen.in/projecten/bodegraven-fase-3. Vanuit SamenBouwen.in zal er een presentatie worden gegeven om belangstellenden te informeren over de wijze waarop zij een eigen huis kunnen ontwerpen, ontwikkelen en (laten) uitvoeren. Deze bijeenkomst is ook vooral bedoeld om de woonwensen te kunnen inventariseren, zodat duidelijk wordt voor welke doelgroep er behoefte is om te kunnen bouwen. Uiteraard kan net als bij fase twee een combinatie gerealiseerd worden van starters-, gezinswoningen en levensloopbestendige patiowoningen.

Ingezonden bericht

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie