Horeca-ondernemers bereiden zich voor op 1 juni

Opluchting heerste onder horeca-ondernemers toen het kabinet aankondigde dat de horeca op 1 juni weer geopend mocht worden. Maximaal 30 personen mogen in restaurants zitten met 1,5 meter afstand, en op het terras is dit aantal onbeperkt, eveneens met afstand. De ondernemers zijn druk met de voorbereidingen in Bodegraven-Reeuwijk. Wij maken een rondje en laten zien hoe ver de ondernemers zijn en hoeveel zin ze hebben om te beginnen!




Brouwcafe de Molen

Brouwcafe De Molen aan de Overtocht mag haar deuren openen. “Wij moesten binnen twee derde van de tafels verwijderen. Het is niet lastig, maar het is wel heel leeg in de zaak.” aldus Colin Hoeffnagel namens De Molen. Ze wachten af op officiële toestemming van de gemeente om hun terras uit te breiden naar de parkeerplaats, waardoor ze 80 zitplaatsen buiten kunnen realiseren. “Dat is hetzelfde aantal als we normaal hebben op het terras. We hebben ons de afgelopen 2,5 maand beziggehouden met verbouwen en klusjes waar je met normale drukte niet aan toekomt” zo vertelt hij. Ze denken al na over eventuele acties, zoals een ‘Pulled Pork’-afhaal actie, maar houden een slag om de arm. “Flexibiliteit is nu erg belangrijk. We hebben er heel veel zin in, we zijn blij dat we wat mogen, ook al is het nog niet kostendekkend. Al is het maar dat we onze vaste gasten weer kunnen zien en gezellige avonden kunnen maken, daar zijn we heel blij mee.”

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank