Groenactie Weideveld gestart

De gemeente had twee opties om Weideveld groen te maken: Handhaven of kiezen voor een positieve insteek. Ze kozen voor de laatste. Zaterdagochtend 12 oktober werd de Groenactie bij Weideveld officieel geopend door wethouder Jan Leendert van den Heuvel met een grote opkomst. De bewoners van Weideveld en de gemeente zetten zich samen in om de groene uitstraling van de wijk te verbeteren en te bevorderen.




Meer dan 75 bewoners hebben zich aangemeld om te helpen het groen te bevorderen in de wijk. De gemeente hielp mee door grond, containers en klim- en haagplanten uit te delen, waarmee de bewoners hun erfafscheidingen groener konden maken. Er werd koffie en thee verzorgd door ‘Vers Gebrandweer’ en er konden vragen gesteld worden aan vrijwilligers van de volkstuin Hortus Populus. Dankzij de miezerregen was er meteen al gratis water voor de planten.

“Bewoners van Weideveld hebben hun grond gekocht van de gemeente, een deel hiervan is gereserveerd voor groen in de wijk. Zo wordt deze actie betaald, dus vandaar dat het zo kan. De erfafscheidingen moeten groen, dus wij helpen op deze manier.” aldus wethouder Jan Leendert van den Heuvel. Hij is blij met de inzet van mensen om het project een succes te laten zijn. “Wijkteam en ambtenaren bedankt!” Ook werden de mensen van de groenvoorziening van de gemeente die volop aanwezig waren bedankt.

Groene leefomgeving 

Een groene leefomgeving is voor meerdere dingen belangrijk. Zo is het gezond voor de mens en beter voor de lucht die mensen inademen. Tegelijkertijd absorbeert groen, zoals planten en bomen, regenwater, waardoor wateroverlast tegengegaan wordt. Daarnaast is het goed voor bedreigde diersoorten zoals de gierzwaluw en de dwergvleermuis. Ook is minder bestrating en meer groen belangrijk voor bestuivers, zoals bijen.

  

Foto’s: Esther Noordergraaf

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank