Op 5, 6 en 7 juni ontdekken ca. 12 (inter)nationale journalisten de Cheese Valley (Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard en Gouda). Dit keer met als thema “Gouda Cheese Awards”.
Journalisten uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, België, Spanje en Engeland maken kennis met Cheese Valley. De journalisten schrijven voor kranten, online magazines en foodblogs. Deze culinaire persreis is het vervolg op de succesvolle reizen van oktober 2017 en juni 2018.
Thema Gouda Cheese Awards
Dit keer heeft de persreis het thema “Gouda Cheese Awards”. In 2014 is een nieuwe traditie gestart met de organisatie van een objectieve Nederlandse kaaswedstrijd, die in 2019 is omgedoopt in een internationaal klinkende naam met een link naar een stad met de beroemdste kaasnaam in de rest van de wereld: de Gouda Cheese Awards. De finale op 6 juni is live te volgen op de Markt in Gouda. In de jury zit onder meer Janny van der Heijden, culinair journaliste en bekend van programma’s als Heel Holland Bakt en Tijd voor Max. De prijzen worden uitgereikt door Frau Antje, hét symbool voor Goudse Kaas in het buitenland en de Ere Waegemeester van Gouda, burgemeester Mirjam Salet.
Programma persreis
De journalisten worden gastvrij ontvangen in het Gr8 Hotel Bodegraven, waar ze de gehele reis overnachten. Op woensdag 5 juni bezoeken de journalisten Boska Holland in Bodegraven en dineren ze bij restaurant de Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk. Donderdag 6 juni staat de ochtend in het teken van de Gouda Cheese Awards. Een bezoek in de middag aan Kaasboerderij de Twee Hoeven (Haastrecht) wordt afgesloten met een diner bij restaurant ’t Vaantje (Reeuwijk). Op vrijdag krijgen de journalisten een rondvaart en wandeling door de binnenstad van Woerden, brengen ze een bezoek aan de Cheese Experience in het Kaaspakhuis en wordt er geluncht bij de Bistronoom.
De persreis is een onderdeel van de ontwikkeling van de Dutch Food & Cuisine lijn van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen om internationale aandacht te genereren voor het gele goud in deze regio.
Over Cheese Valley
Kaas als product is onlosmakelijk verbonden met het Groene Hart. De vier Groene Hart gemeenten zijn een samenwerking aangegaan om Kaas uit het gebied te promoten en hebben dit verder uitgewerkt. Met recht kan er gesproken worden over een Cheese Valley vanwege het feit dat de grootste kaasbedrijven in deze regio zijn gevestigd. Ook rijpen hier maar liefst 20 miljoen kilo goudgele kazen tot zij naar hun afnemers afreizen.
Een goede stap tot meer samenwerking in het Groene Hart, zodat bezoekers, toeristen en afnemers nu en in de toekomst weten dat je voor kaas de Cheese Valley moet bezoeken in het Groene hart van Holland.