Op uitnodiging van gezondere keuken partner De Knikker-Keukens, sanitair & tegels, kookte bestuurs- en commissieleden samen met niemand minder dan topzeilster Marit Bouwmeester. BZ&PC heeft met De Knikker de missie om een gezonder aanbod in de kantine aan te bieden. Door middel van deze speciaal voor BZ&PC georganiseerde avond, werd er nóg meer draagvlak gecreëerd om dit project tot een succes te maken.
In totaal volgden veertien BZ’ers een kookworkshop onder leiding van chef-kok André Swagerman. Swagerman is verbonden aan het Rotterdamse Restaurant Bertmans waar op een gezonde manier met veel passie wordt gekookt. Diezelfde passie sloeg over op de aanwezige BZ’ers die een bijzonder en gezond vijf gangen diner met en voor elkaar kookten. Tijdens een heerlijk diner nam Meervoudig Europees en Wereldkampioen zeilen Marit Bouwmeester de BZ’ers mee in haar passie.
Een bevlogen verhaal waarin de wetten van topsport bekrachtigd werden. Onder het mom van: ”There is no subsitute for hard work” liet Bouwmeester zien dat met hard werken alles te bereiken is. Al met al een prachtige avond die nog een vervolg gaat krijgen, Diederick Rembrandt (vriend van Bouwmeester en tevens topsporter) zal binnenkort mee komen trainen bij BZ&PC.
BZ&PC startte zo’n anderhalf jaar geleden het traject om een gezondere sportkantine aan te bieden. Onder het motto: ”Het patatje moet blijven, maar er is wel een gezonder alternatief”, werd het assortiment aangepast en werd er geïnvesteerd in voedselkwaliteit. In de komende maanden zal het project een vervolg gaan krijgen.