In Nieuwerbrug aan de Rijn opent monumentale Boerderij De Deel vrijdag 27 en zaterdag 28 april haar restaurant. Met (h)eerlijke budgetvriendelijke all-in-one menu’s. En heb je kids? Neem ze gerust mee, want lekker spelen staat ook op de (menu)kaart!
Bertine Olieman, getrouwd met Bert en moeder van 4 kinderen, vertelt enthousiast over hun boerenbedrijf. Een bedrijf dat groeit en bloeit. Letterlijk. Van trouwlocatie, zaalverhuur naar een restaurant erbij. “Naast dat ik boerin ben, ben ik onderneemster. We openen nu een super leuk restaurant. We besteden graag veel en echt aandacht aan kinderen. We heten ze echt welkom. Zo hebben we een trampoline, een hooiberg waar je hutten kunt bouwen en in de stallen kun je onze lammetjes en geitjes aaien. Of een flesje melk geven. Of je gaat skelteren. En binnen in het restaurant? Ook daar is een ruime speelgelegenheid ingericht.” Kortom kindvriendelijk tot en met! Of juist oudervriendelijk? Jengelende kids, terwijl je eet? Vergeet dat maar. Iedereen heeft het naar zijn zin. Genieten dus. Ook zonder kinderen ben je natuurlijk welkom. (Over het eten lees je zo meer.)
Monumentaal meets modern
De inrichting van het restaurant voelt goed. Alsof je in een grote woonkeuken bent beland. Zo uit een stylingmagazine. Huiselijk. Alles klopt. Je ziet nog de authentieke elementen van de voormalige stal. Prachtige houten balken, het rieten dak, fris witte muren met originele stalramen. Grote lange bruine houten tafels met stoelen allen in eenzelfde grijsblauwe pastelkleur. Kom vooral zelf sfeerproeven. Dan beleef je hoe monumentaal zo mooi modern omarmt. (Tip: deze sfeervolle ruimte is ook te huur!) Blijf je gelijk een hapje eten. Als je er toch bent.
Weet wat je eet!
Boerderij De Deel biedt haar gasten (h)eerlijk eten en drinken aan. Een all-in-one driegangenmenu met twee tarieven. Eentje voor de volwassenen en eentje voor kinderen tot en met 12 jaar. “We willen een etentje bewust betaalbaar houden. Zo kunnen veel gezinnen onbezorgd budgetvriendelijk genieten. De prijs is van tevoren duidelijk, net als waar ons eten vandaan komt. We hebben 40 eigen koeien. Bij ons hoeft er geen dierenarts te komen. Zo gezond zijn ze!” Oftewel het ouderwets lekkere vlees van vroeger, zonder toevoegingen. Puur en biologisch. Dat proef je! Eerlijk vlees waarvan je dus weet waar het vandaan komt. Zo uit de stal. “Bovendien gebruiken we groente van ons land. Het ijs dat we serveren komt van een ijsboerderij uit het Groene Hart.”
Meer info?
Wil je meer info over Boerderij De Deel? De boerderij waar vrijheid, gastvrijheid en lekker buiten in het middelpunt staan. Check de website www.boerderij-dedeel.com, bel 06 – 47 14 77 79 of wip even aan bij Weijland 20 in Nieuwerbrug aan den Rijn.
Reminder: de openingstijden zijn op vrijdag 27 & zaterdag 28 april van 17.00 – 23.00 uur.