Atelier middag op Kindcentrum Wereldweijde in Bodegraven

blank

In het atelieronderwijs krijgen kinderen de unieke kans om zelf te kiezen wat zij willen doen. Deze middag stond in het teken van verschillende ateliers, waaronder groen, drama, taal, beroep, muziek, bewegen, hout, bouw, wetenschap, creatief en biologie. Elk atelier bood een eigen inspirerende omgeving, waar leerlingen hun nieuwsgierigheid konden volgen.

blank


De kinderen mochten zelf bepalen welk atelier hen het meest aansprak. Sommigen gingen enthousiast aan de slag in het bouwatelier, waar ze hun eigen constructies maakten met materialen. Anderen lieten hun creativiteit de vrije loop in het muziekatelier. In het biologieatelier leerden ze over planten en dieren. Tot slot waren er ook leerlingen die zich helemaal uitten tijdens de beweegactiviteiten, waarbij tactisch inzicht vereist was. 

Door te kiezen wat ze leuk vonden, leerden de leerlingen niet alleen nieuwe vaardigheden, maar ook meer over zichzelf en hun talenten. De middag was een groot succes, met stralende gezichten en enthousiaste verhalen over wat ze hadden gemaakt en geleerd. Dit benadrukte de kracht van atelieronderwijs: leren op hun eigen manier, in hun eigen tempo, en vooral met veel plezier!

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank