Huisvesting arbeidsmigranten en minderjarige vreemdelingen in Bodegraven

blank

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk werken tijdelijke internationale medewerkers, ook wel arbeidsmigranten genoemd. Deze mensen worden ingehuurd door lokale uitzendbureaus of werkgevers om bijvoorbeeld te werken in de tuinbouw, distributie of kaasverwerking.

blank


Pilot huisvesting
Als gemeente hechten we veel waarde aan goede woon- en werkomstandigheden voor iedereen. Om arbeidsmigranten een veilige woonruimte te bieden, heeft de gemeente besloten mee te werken aan een pilot voor de huisvesting van 100 arbeidsmigranten. Deze voorziening wordt ontwikkeld door WeLiving, met duidelijke kaders vanuit de gemeente voor zowel de huisvesting zelf als het gebruik daarvan. De pilot richt zich uitsluitend op arbeidsmigranten die al in de gemeente wonen en werken.

Locatie
Het gebied aan de Goudseweg/Nespad is bestemd voor de huisvesting van 100 arbeidsmigranten. Daarnaast wordt er gesproken over het verplaatsen van de opvanglocatie voor 100 alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV’s) van het Gr8 Hotel naar deze locatie.  De gemeente en WeLiving onderzoeken samen de mogelijkheden voor de toekomstige verdere invulling van dit gebied.

In gesprek
In lijn met de wensen van de gemeenteraad en omdat wij het van groot belang vinden om in gesprek te gaan met betrokkenen en omwonenden, wordt er een bijeenkomst georganiseerd. Direct omwonenden ontvangen een schriftelijke uitnodiging.  Voorafgaand aan de bouw is begonnen met het aanleggen van faciliteiten, waaronder voorzieningen voor gas, water en licht.

Meer informatie over de bijeenkomst en de ontwikkelingen leest u op de projectwebsite: www.bodegraven.weliving.nl/

Foto: © 2024 WeLiving B.V.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank