Waarom is de centrumbrug in Bodegraven nog steeds open?

blank

De werkzaamheden om de bouwkuip gereed te maken zijn in volle gang. Er wordt met man en macht gewerkt om het voor elkaar te krijgen. Sommige werkzaamheden duren langer dan we hadden gepland. “Omdat we nog niet onder de brug kunnen werken, blijft de brug voorlopig open voor verkeer en voetgangers”, meldt Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. De verwachting is nu dat de centrumbrug morgen, donderdag, einde van de dag.

blank


Volgens het verkeersplan zijn we verplicht om de borden en communicatie over de afsluiting minimaal twee weken voor de stremming te plaatsen. De bedoeling is dat de brug vanaf 13 december vanwege (pauze)weer open is al het verkeer ( vrachtwagens is nog onzeker). ‘Zodat de winkels goed bereikbaar zijn tijdens de feestdagen. Het werk is dan nog niet klaar. Vanaf 6 januari pakken we het werk weer op en zal de brug weer gestremd zijn.”

Omgevingsmanager Francis Gorter vertelt. “Het project is heel dynamisch dus ook al lijkt het simpel om zaken te plannen er hoeft maar iets anders te lopen en het heeft impact op bijvoorbeeld een brug die wel of niet gestremd is.”

Ze communiceren via social media:
🔴Is de brug dicht? ☹️ Dan wordt er hard gewerkt. Voetgangers en fietsers kunnen de noodbrug gebruiken.

🟢Is de brug open? 😊 Dan is het waarschijnlijk slecht weer of dan kunnen er bepaalde werkzaamheden niet worden uitgevoerd. U heeft mazzel!

blank

Wat gaat er gebeuren?

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is gestart met de renovatie van de sluis en brug in het centrum van Bodegraven. Groot onderhoud is noodzakelijk, zodat de sluis en de Rijnbrug weer jarenlang hun belangrijke taken vervullen. De sluis is een gecombineerde spui- en schutsluis. Naast het doorlaten van boten speelt de sluis een cruciale rol in het afvoeren van overtollig water, vooral nu het klimaat verandert en er meer regen valt.

blank

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank