Interview met Sophie van Oosterom: “Derde plek tijdens ijsmarathon in Utrecht

blank

De 16-jarige Sophie van Oosterom uit Bodegraven heeft onlangs haar schaatskunsten laten zien tijdens een marathonwedstrijd, waarin ze tussen de 58 deelnemers een plek in de kopgroep wist te veroveren. Ondanks dat het ijs vol water lag, hield ze de focus en reed ze sterk, een kwaliteit die ze naar eigen zeggen heeft geleerd van haar opa Gerard Bunnik. Uiteindelijk eindigde Sophie als derde tijdens de Waterman Sport Competitie op de Vechtsebanen in Utrecht, tussen 51 deelnemers. “Ik schaats de volwassen mannen eruit, lacht ze.

blank


“Ik wil ze allemaal achter me houden”

Toen de wedstrijd van start ging, dacht Sophie maar aan één ding: “Die moet ik allemaal achter me houden.” Tijdens de 35 rondjes, ongeveer 15 kilometer, hield ze zich vast in de kopgroep. Ze reed een gemiddelde snelheid van 38 km/u, waarbij haar snelste rondje zelfs 42,80 km/u behaalde.

blank

Trainingsroutine

Sophie traint nu twee tot drie keer per week op het ijs en neemt daarnaast deel aan wedstrijden. “Ik fiets veel, doe core-training en heb elke dag wel een training,” vertelt ze. Al dat harde werk werpt duidelijk zijn vruchten af, want ze is helemaal klaar voor het winterseizoen. “Deze zomer heb ik veel gefietst, waardoor ik nu sterk op mijn schaatsen sta en een goede conditie heb.”

Focus op de 6-banenwedstrijd

Sophie focust zich op marathonwedstrijden en aankomende zaterdag begint haar eerste 6-banenwedstrijd, een toernooi dat zes banen in Nederland aandoet: Hoorn, Alkmaar, Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Den Haag. Daarnaast doet ze ook mee aan langebaanwedstrijden. “Ik kijk er enorm naar uit om mezelf weer te bewijzen,” aldus Sophie.

Met haar doorzettingsvermogen en sterke focus heeft Sophie een inspirerende start van het seizoen gemaakt, en we blijven haar op de voet volgen bij haar komende wedstrijden!

blank

Foto’s in het artikel: Janneke De Kruijf-van Oort

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank