Stichting Volksvermaak blijft ontwikkelingen volgen evenemententerrein Reeuwijkse Hout

“De afgelopen jaren zijn we regelmatig in gesprek geweest met de gemeente over het gebruik van het evenemententerrein bij het Reeuwijkse Hout voor een muziekfestival. Helaas waren er veel onzekerheden en ontbrak het aan duidelijke regelgeving vanuit de gemeente.”




Tot onze verrassing kondigde de organisatie van Baaspop vorige week aan dat hun evenement volgend jaar naar het Reeuwijkse Hout wordt verplaatst. Dit kwam voor ons als Volksvermaak Reeuwijk totaal onverwacht, en het roept de vraag op: waarom Baaspop wel, maar een evenement uit Reeuwijk niet?

Afgelopen weekend hebben we meteen contact gezocht met de gemeente. Zij gaven aan dat er vanuit hun kant een bestuurlijke ambitie is, maar dat er nog geen formeel besluit is genomen om evenementen op deze locatie mogelijk te maken. Er moet eerst nog een ecologisch onderzoek plaatsvinden en de gemeente moet een nieuw evenementenbeleid opstellen. Dit proces kan nog maanden duren.

Wij hebben overwogen om in 2025 alsnog een evenement op deze locatie te organiseren, maar gezien de vele onzekerheden vinden we het risico te groot. We hebben wel aangegeven graag op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Wanneer alles officieel is vastgelegd, zullen wij bekijken of we na 2025 een evenement kunnen organiseren op het Reeuwijkse Hout.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank