‘Derde winst op rij voor VSTS Dames 1

Zaterdag 19 oktober speelde VSTS dames 1 uit, tegen Sovoco dames 2. Mee-trainers: Lotte Schinkel en Jet Stalenhoef uit VSTS A1 waren erbij om het team te versterken. In de eerste set startte coaches Niels Strijkert en Wilco Verduijn met: Merel Florie, Elvira de Rijter, Norah Strack van Schijndel, Mirjam van der Kruk, Krystel Termorshuizen, Olivia van Wijngaarden en Karin van Rijn. De dames uit Bodegraven hadden moeite om in de wedstrijd te komen. Vanaf het begin werd het team onder druk gezet door Sovoco.

De service van de dames uit Soest werd met moeite in bedwang gehouden door VSTS dames 1. Ook maakten de dames uit Bodegraven zelf veel fouten in de service, waardoor er punten weg werden gegeven. Halverwege de set herpakte VSTS dames 1 zich en wist zich terug te vechten in de set. Langzaam maar zeker liep VSTS in op Sovoco dames 2 en het werd een spannend einde, maar helaas verloor VSTS de set met 26-28.

De tweede set liet een heel ander beeld zien dan set 1. De dames uit Bodegraven waren vanaf het begin van de set bij de les. Judith Terpstra speelde als spelverdeler en zij zorgde gelijk voor een grote voorsprong op Sovoco dames 2 met een lange service-serie. Vervolgens kwam Krystel Termorshuizen aan service, wat resulteerde in een voorsprong van 16-01. Er werden veel punten gescoord met geplaatste ballen door de aanvallende dames uit Bodegraven. Sovoco wist aan het einde van de set nog wel een paar punten te scoren, maar VSTS was al te ver uitgelopen. Zo won VSTS dames 1 uiteindelijk met 25-10.

Set 3 startte weer sterk. De dames uit Bodegraven vervolgden hun spel uit set 2 en scoorden hiermee veel. De passing lag goed en Judith Terpstra wisselde goed af in het verdelen van het spel. Sovoco dames 2 kreeg deze set veel support van de kant en ging hierdoor beter spelen. Sovoco kwam terug in de wedstrijd en de stand liep gelijk op. Het werd wederom een spannend einde van de set, maar dit keer wonnen de dames uit Bodegraven. De eindstand werd 27-25.

In de vierde set had VSTS weer duidelijk de overhand. De verdediging stond sterk en de dames van VSTS haalden alle ballen van de grond. Voor Sovoco werd geen ruimte gelaten om punten te scoren. In de slotfase van de set kregen Lotte Schinkel en Jet Stalenhoef hun verdiende speeltijd. Jet Stalenhoef hield haar hoofd koel toen ze het laatste punt van de set serveerde en de dames uit Bodegraven beëindigden de set met een stand van 25-11.

Voor de derde keer op rij een 3-1 winst voor VSTS dames 1! De volgende wedstrijd is een bekerwedstrijd die thuis gespeeld wordt. Maandag 21 oktober om 21:15 uur spelen de dames uit Bodegraven tegen Waterlanders dames 1.