´VSTS dames 1 pakt eerste thuiszege´

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Het team was compleet en werd deze wedstrijd alleen door Wilco Verduijn gecoacht door afwezigheid van Niels Strijkert. Jeugdspeelster van de maand Fleur Homfan mocht de eerste bal van deze match over het net serveren en maakte er gelijk een lange rally van. Hierna mochten de dames tegen Tovo dames 1 uit Utrecht beginnen. Deze tegenstander was VSTS onbekend maar tijdens het inslaan bleek al dat deze dames best wat kracht aan het net hadden.

Door Verduijn werd Judith Terpstra het veld in gestuurd, samen met Zoë Schouten op de diagonaal, Karin van Rijn als libero, Mirjam van der Kruk en Norah Strack van Schijndel op het midden en Olivia van Wijngaarden en Krystel Termorshuizen als passer/lopers.

De eerste set begonnen de dames uit Bodegraven wat onzeker maar binnen een paar minuten veranderde dit en kwamen ze in hun spel. De servicedruk zat er goed op bij de bezoeksters en dit zorgde voor een riante voorsprong op het scorebord. Er was ontspanning en er werd afgewisseld in de keuzes van de spelverdeelster zodat iedereen in zijn ritme kon komen. De eerste set werd overtuigend gewonnen met 25-17.

De tweede set waren de rollen omgedraaid. VSTS had moeite het spel van de eerste set voort te zetten en Tovo kwam met een linkshandige diagonaal op de proppen die aardig wat punten scoorde doordat het blok van VSTS hier geen antwoord op had. De focus was er niet om het tij te keren en ook met dubbele wissels kwam er geen verandering en Tovo trok de stand weer recht naar 1-1 met een setstand van 18-25.

De derde set werd wel weer beter gestart en de overtuiging kwam langzaam aan weer terug in het spel van de Bodegraafse formatie. Door een serviceserie kwam er zelfs een lichte voorsprong maar Tovo deed deze weer teniet en zo bleef het lang spannend. Tovo kwam zelfs op een 20-22 voorsprong maar door een sterk blokkerend optreden door onder andere Terpstra werd de set verdiend binnen gehaald.

De laatste set had Tovo niks meer te vertellen. Door de winst van de derde set was het verzet van Tovo gebroken en werden de punten in een snel tempo door VSTS binnengeloodst. De Rijter sloeg de ballen hard binnen en ook van der Kruk en Strack van Schijndel werden lekker veel aangespeeld en konden zo veel punten voor de ploeg scoren.

Binnen no time stond de score van 25-10 genoteerd en was de 3-1 winst een feit. De dames staan nu op plaats twee in de promotieklasse D en gaan volgende week naar Soest om het daar tegen Sovoco dames 2 op te nemen.