Basisschool de Wegwijzer viert opening van de ‘Bibliotheek op school’

Woensdag 9 oktober was de langverwachte opening van de ‘Bibliotheek op school’ van basisschool de Wegwijzer in Driebruggen. De bibliotheek is opgezet in samenwerking met de Bibliotheek op school.




De officiële opening vond plaats in de ochtend en trok veel enthousiaste ouders. De opening werd bijgewoond door leerlingen, leraren, ouders en speciale gasten, waaronder wethouder Elly de Vries en leesconsulent Suzanne Moerman, die nauw samenwerkte met de school om dit project tot een succes te maken.

Juf Hilde sprak het welkomstwoord en vertelde over de totstandkoming van de schoolbibliotheek. Directeur Jeanke van Reenen benadrukte het belang van lezen en las een leuk fragment voor uit een kinderboek. ‘Een boek kan werelden openen die je nog niet kende,’ vertelde van Reenen. ‘Met deze bibliotheek willen we de liefde voor lezen en leren bij onze leerlingen stimuleren.’ Wethouder Elly de Vries vertelde in haar openingswoord, dat lezen de sleutel tot kennis is.

Het hoogtepunt van de ochtend volgde toen de leerlingen van groep 1, 2 en 3, hand in hand, het laatste boek naar de bibliotheek brachten. De wethouder ontving het boek, pakte het uit en plaatste het op de boekenplank, waarna het lint werd door de jarige Vajèn doorgeknipt. Hiermee was de bibliotheek officieel geopend! De opening werd afgesloten met een feestelijk lied en dans door de kinderen, passend bij het thema van de Kinderboekenweek. Vervolgens kregen de aanwezigen de kans om de bibliotheek te bekijken. De kleurrijke kasten, het gezellige leeshoekje en de prachtige boeken vielen bij iedereen in de smaak.

Op donderdag 10 oktober zullen de leerlingen voor het eerst boeken kunnen lenen uit hun nieuwe bibliotheek. Met hun eigen bibliotheekpas gaan zij op ontdekkingstocht door de collectie, waarbij ouders wekelijks helpen met het uitlenen en terugnemen van boeken. Met de opening van de nieuwe bibliotheek zet de school een mooie stap richting het bevorderen van leesplezier en educatie.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank