IKC Schatrijk viert dubbele Kinderboekenweek

Bodegraven-Reeuwijk, 11 oktober 2024 – Bij IKC Schatrijk werd dit jaar niet één, maar twee weken lang de Kinderboekenweek gevierd, vol met activiteiten die de liefde voor lezen en creativiteit stimuleerden. Van een teken- en schrijfwedstrijd tot een spannende Boekenbingo en de Leesbel die op onverwachte momenten door de school klonk – de afgelopen weken stonden volledig in het teken van lezen en verhalen.




De feestelijke afsluiting vond afgelopen vrijdag plaats, waarbij de winnaars van de wedstrijden in het zonnetje werden gezet. Zij ontvingen een heuse ‘Gouden Griffel’ of ‘Gouden Penseel’ als bekroning op hun creatieve prestaties.

Maar dat was nog niet alles: tijdens deze bijzondere weken werkte de Nicaraguaanse kunstenaar Manuel Alaniz samen met de leerlingen aan een indrukwekkende muurschildering. Deze kunstwerk, bestaande uit een compositie van ruim 150 tekeningen, verbeeldt de dromen en ideeën van de leerlingen over een betere wereld. Veel leerlingen hielpen zelf mee met schilderen, wat zorgde voor een unieke verbinding tussen kunst, onderwijs en hun eigen toekomstvisies.

Dit kunstproject is ontstaan vanuit de Global Goals 2030, de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen die ook door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk worden onderschreven. Onder leiding van Alaniz hebben de kinderen nagedacht over thema’s zoals armoedebestrijding, duurzaamheid, vrede en veiligheid. Deze thema’s vormen de basis van de kleurrijke muurschildering, die symbool staat voor hun gezamenlijke visie op een eerlijke en duurzame wereld.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk werkt actief mee aan de campagne van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om de Global Goals te realiseren. Samen met burgers, maatschappelijke organisaties, het onderwijs en het bedrijfsleven zet de gemeente zich in voor onder andere natuurbeheer, duurzame energieopwekking, en vrede en veiligheid. De muurschildering bij IKC Schatrijk is een prachtig voorbeeld van hoe kunst, onderwijs en de Global Goals elkaar versterken.

Advertentie