Vrolijke start Kinderboekenweek met voorleesontbijt in het Evertshuis

Bodegraven-Reeuwijk | Op woensdag 2 oktober is de Kinderboekenweek 2024 vrolijk gestart in het Evertshuis met een heus voorleesontbijt. Wethouder Elly de Vries las voor uit het prentenboek ‘Het Eigenwijze Ei’ van Milja Kaagman, dat goed past bij het Kinderboekenweek thema van dit jaar ‘Lekker Eigenwijs’.




Na het voorlezen door de wethouder, gingen de peuters van kinderdagopvang Junis uit Bodegraven aan tafel en smulden ze van fruit en krentenbollen. Twee kinderen mochten een prentenboek overhandigen aan de wethouder. Daarna werden ze voorgelezen door een echte kinderboekenschrijver, Michel Linthorst, die onder meer voorlas uit zijn eigen boek ‘Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste.

Het Evertshuis organiseert in samenwerking met Bibliotheek De Groene Venen diverse leuke activiteiten voor kinderen tijdens de Kinderboekenweek. Elke dag tijdens kunnen kinderen met hun (groot)ouders tussen 10.30 en 11.30 uur aanschuiven en zich laten verrassen door prachtige voorleesverhalen.  Kinderboeken zitten namelijk vol met sterke personages die laten zien hoe leuk het eigenlijk is om lekker te doen wat je zelf wilt.

Op woensdagmiddag 9 oktober is er een eigenwijze jeugdvoorstelling ‘Klein Duimpje’ en staat de Readshop Karssen in de foyer met een boekenkraam. Bij BoR verzorgt een springkussen en kinderen kunnen ook een puzzeltocht doen en een kijkdoos komen knutselen. Op vrijdag 11 oktober wordt de Kinderboekenweek feestelijk afgesloten met kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander (o.a. bekend van Spekkie en Sproet) en een spetterend dansoptreden van Studio Forza.

Ga voor het hele programma naar www.evertshuis.nl/evenement/kinderboekenweek-2024/

Praktische informatie

WO 2 t/m VR 11 OKTOBER 2024

KINDERBOEKENWEEK

JEUGD & FAMILIE

DIVERSE ACTIVITEITEN

LOCATIE Evertshuis, Julianastraat 4

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank