‘Winst bij start van het seizoen’

De competitie van 2024 is gestart! De dames uit Bodegraven gaan helemaal fris het nieuwe seizoen in. Onder leiding van de nieuwe trainers/coaches: Wilco Verduijn en Niels Strijkert gaat VSTS dames 1 dit jaar met de volgende 10 van start: Judith Terpstra, Merel Florie, Elvira de Rijter, Mirjam van der Kruk, Norah Strack van Schijndel, Kirsten van der Lecq, Krystel Termorshuizen, Zoë Schouten, Olivia van Wijngaarden en Karin van Rijn. VSTS dames 1 startte de competitie met een uitwedstrijd tegen Limes dames 3 in Vleuten.

In de eerste set startten: Merel Florie, Krystel Termorshuizen, Mirjam van der Kruk, Elvira de Rijter, Olivia van Wijngaarden, Norah Strack van Schijndel en Karin van Rijn. De dames uit Bodegraven startten niet sterk en hadden moeite met de service-pass. In deze eerste set van het seizoen moest iedereen merkbaar nog in het spel komen. Limes zette VSTS erg onder druk met hun service en dit hielden zij de hele set vol. De passing kwam vaak te scherp, waardoor Merel Florie het spel niet goed kon verdelen. Er werd snel een achterstand opgelopen, die lastig was om in te halen. Mooie punten werden wel gemaakt, maar de aanvallende dames kwamen in deze set niet volledig tot hun recht. Limes dames 3 verdedigden de geslagen ballen van VSTS goed. Aan het eind van de set merkten de dames uit Bodegraven dat prikballen wel scoorden. Toch werd de eerste set afgesloten met een verlies van 12-25.

In de tweede set kwam Zoë Schouten het veld in op de passer-loper positie en Judith Terpstra speelde als spelverdeler. De service-pass was deze set veel beter onder controle. Het spel kon hierdoor beter verdeeld worden en de aanvallende dames scoorden meer. Elvira de Rijter maakte mooie punten met de afwisseling van prikballen en harde smashes. VSTS had in deze set duidelijk de overhand en kon Limes dames 3 goed onder druk zetten. Limes maakte daarbij ook veel servicefouten, wat VSTS alleen maar meer zelfvertrouwen gaf. De tweede set werd gewonnen met 25-21.

De derde set startte met dezelfde strijdlust die in de tweede set gevoeld werd. Er werd in deze sets goed gecommuniceerd en iedereen voerde haar eigen taken uit. VSTS begon weer met een voorsprong en dit werd de hele set volgehouden. Toch kwam Limes aan het eind van de set terug. VSTS was het vuur van set twee kwijt en Limes maakte de stand weer bijna gelijk. De dames uit Bodegraven herstelden zich goed en pakten de winst. Uiteindelijk won VSTS met 25-22.

In set 4 begon VSTS dames 1 ook weer sterk. Het goede spel werd de gehele set vastgehouden door de dames uit Bodegraven. Limes dames 3 scoorde weinig punten, omdat de verdediging bij VSTS sterk stond. Ook was VSTS dames 1 aanvallend sterk en hiermee werden veel punten gescoord. Krystel Termorshuizen eindigde de set met een mooie service-serie waar Limes dames 3 geen antwoord meer op had. De set werd gewonnen met 25-17.

Een 3-1 winst is een mooi begin van het seizoen. De dames uit Bodegraven zijn blij met het resultaat en kijken uit naar de volgende wedstrijd. Deze spelen ze thuis, tegen Tovo dames 1 om 14:30 uur.