BEETHOVEN verraste Bodegraven

blank

BODEGRAVEN – Wat een verrassing afgelopen zaterdag tijdens het door het Evertshuis georganiseerde BEETHOVEN-in-Bodegraven concert in de Ontmoetingskerk: hij was er natuurlijk niet in levende lijve maar hij imponeerde wel met zijn Symfonie nr.7 en Pianoconcert nr.5, beide compositorische meesterwerken! Deze werden uitgevoerd door een 26-koppig  voor deze gelegenheid samengesteld orkest en TOP-pianist Ramon van Engelenhoven onder de bijzonder inspirerende leiding van Jan Laan. Voor de bezoekers uit Bodegraven een prachtig uitje dichtbij huis !

blank


Het organiserende Evertshuis was voor dit nieuwe programma uitgeweken naar de tegenover liggende Ontmoetingskerk en dat pakte goed uit: ruimte genoeg voor de in grote getale aanwezige liefhebbers en aantrekkelijke faciliteiten, waaronder de beeldschermen die o.a. het virtuoze handenwerk van de pianist vertoonden.

De 7de Symfonie van Ludwig van Beethoven kwam binnen met levendige dansritmes, één van de meest aangrijpende treurmarsen (herkenbaar uit de film “The King’s Speech”), een vitaal 3de deel gebaseerd op een hymne van Oostenrijkse monniken en een 4de deel in de vorm van een sonate met veel melodische schoonheid en ritmische vindingrijkheid.

Het 5de Pianoconcert was echt indrukwekkend. Net als na de eerste uitvoering op 28 november 1811 was ook het publiek in Bodegraven laaiend enthousiast. Sowieso al door het adembenemende optreden van pianist Ramon van Engelenhoven, waarbij je zo nu en dan een speld kon horen vallen of op andere momenten weer versteld stond van zijn virtuoze, vingervlugge pianospel.

Hij mag terugkomen !

Stichting Evertshuis dankt alle sponsoren en subsidiënten die dit verrassende concert mogelijk hebben gemaakt:

-Bizway B.V.

-Culturele Commissie (van de gemeente)

-Griffioen Transport

-Jocotrans B.V.

-Stichting Bonaz

-Stichting Wil Klaassen

-Stichting Ondernemersfonds Bodegraven-Reeuwijk

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank