Willibrord werkt aan goede doelen en doneert 10.500 euro!

Dagelijks werken de leerlingen van basisschool Willibrord aan hun persoonlijke doelen. Deze doelen helpen hen om elke dag weer iets beter te worden dan de dag ervoor. Niet alleen ligt de focus op onderwijsdoelen, maar er is ook veel aandacht voor het helpen van anderen in de wereld. Zo kiest de leerlingenraad elk schooljaar een aantal goede doelen om te steunen. Met een grote sponsorloop, waaraan alle 400 leerlingen deelnemen, wordt zoveel mogelijk geld ingezameld.




Op woensdag 2 oktober jl. werden de cheques aan de goede doelen uitgereikt. Dit jaar ontvingen drie organisaties elk een cheque van maar liefst €3500. De Stichting “Kom mee eten”, de ouderraad, en een weeshuis in Zuid-Afrika waren de gelukkige ontvangers.

Asha van Stichting “Kom mee eten” bedankte de leerlingen hartelijk en benadrukte dat het geld goed besteed zal worden aan gezamenlijke maaltijden voor ouderen in Rijngaarde. Fleur en Jet bedankten de leerlingen voor hun bijdrage aan het weeshuis in Zuid-Afrika. Zij gaan binnenkort met hun ouders naar het land en zullen met het geld watertonnen aanschaffen en het dak van het weeshuis laten repareren. Liselotte sprak namens de ouderraad haar dank uit voor de gulle gift.

Juf Wil sloot de ceremonie af door te zeggen hoe trots ze is op alle leerlingen. Ze prees hun inspanningen en benadrukte dat zorgzaamheid voor anderen een belangrijk onderdeel van hun vorming is. “Het is prachtig dat onze school ook oog heeft voor goede doelen,” zei ze trots.

Advertentie